Η τελευταία παράσταση στο θεατρικό έργο που βασίζεται στο γνωστό βιβλίο του Π.Κοροβέση, θα δοθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 ώρα 9:00 μμ στο θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής, με την υποστήριξη της Διεθνούς Αμνηστίας. Μετά από την παράσταση, θα γίνει συζήτηση με θέμα «τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα».

Οι εισηγήσεις θα γίνουν από τον συγγραφέα κ. Περικλή Κοροβέση, τον κ. Ανδρέα Γιολάση, μέλος Δ.Σ. της Διεθνούς Αμνηστίας, τους συντελεστές της παράστασης κ.κ. Χάρη Γιουλάτο και Πάνο Τζίνο, καθώς και τον Σωφρονιστικό υπάλληλο κ. Παναγιώτη Χιονίδη.

Οι «ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ» ανεβαίνουν σε μορφή μονολόγου, ως μια αναφορά στη μνήμη που συνδέει τα κοινά σημεία του χθες με το σήμερα, μέσα από τη λειτουργία ενός συστήματος εκφοβισμού, ελέγχου και εξαναγκασμού των ατόμων και των μαζών, αλλά και την αντίσταση σ’ ένα τέτοιο σύστημα. Είναι η πολιτική μαρτυρία του ίδιου του συγγραφέα, που σφράγισε μια ολόκληρη εποχή και αναφέρεται στις δοκιμασίες και τα βασανιστήρια που υπέστη ο ίδιος από τη χούντα των συνταγματαρχών.

Ιnfo

θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ: 210-3425.637),

 

Μοιράσου το άρθρο: