Το BambinO είναι μια πρωτοποριακή όπερα που επανεφεύρει την οπερατική γλώσσα και παράδοση και απευθύνεται σε βρέφη ηλικίας από 6 έως 18 μηνών. Η ιδέα της 40λεπτης παράστασης, ανήκει στον βρετανό σκηνοθέτη Φέλιμ ΜακΝτέρμοτ ο οποίος έχει σκηνοθετήσει όπερες σε όλο τον κόσμο. Τη μουσική έχει επιμεληθεί ο Λίαμ Πάτερσον και αποτελεί παραγωγή της Όπερας της Σκοτίας. Η όπερα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο φεστιβάλ του Μάντσεστερ κερδίζοντας εντυπώσεις για την τόλμη του εγχειρήματος. Αυτές τις μέρες κι έως τις 20 Απριλίου, παρουσιάζεται στον πολιτιστικό χώρο Centquatre στο Παρίσι κι έπειτα θα ταξιδέψει στην Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης.

Η όπερα αφηγείται την ιστορία ενός πουλιού που ονομάζεται Ουτσελίνα το οποίο μια μέρα ανακαλύπτει ένα αυγό. Λίγες μέρες μετά, το αυγό σπάει κι από μέσα βγαίνει ένας νεοσσός, ο Πουλτσίνο ο οποίος νομίζει πως η Ουτσελίνα είναι η μητέρα του. Η Ουτσελίνα είναι αρχικά ενθουσιασμένη με το μικρό, αν και συχνά ενοχλείται από την υπερκινητική συμπεριφορά του.

Ο Ουτσελίνα μιλά στο νεοσσό για τον ουρανό και τα θαύματα του και του λέει πως το πεπρωμένο του είναι να πετάξει μακριά από τη φωλιά. Τα δύο πουλιά λυπούνται που θα αναγκαστούν να αποχωριστεί το ένα το άλλο, αλλά χαίρονται με την ιδέα της επικείμενης περιπέτειας. Καθώς ο Πουλτσίνο ετοιμάζεται για την πρώτη του πτήση, τα δύο πουλιά τραγουδούν ένα τελικό αποχαιρετιστήριο ντουέτο και ο Πουλτσίνο πετά μακριά από τη φωλιά.

Στην παράσταση συμμετέχουν δύο τραγουδιστές συνοδευόμενοι από δύο μουσικούς που παίζουν διάφορα μουσικά όργανα. Κατά τη διάρκεια της παράστασης, τα μωρά είναι ελεύθερα να αλληλεπιδράσουν με τους τραγουδιστές, τους μουσικούς αλλά και μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, τα μωρά που έχουν παρακολουθήσει την παράσταση αντιδρούν με διάφορους τρόπους. Κάποια από αυτά παρακολουθούν την παράσταση απορροφημένα ενώ άλλα συγκινούνται και κλαίνε.

ΠΗΓΗ: Lexpress

Μοιράσου το άρθρο: