«Χορεύω, άρα επικοινωνώ» είναι το κεντρικό μήνυμα του εκπαιδευτικού προγράμματος που είναι αφιερωμένο στα Παιδικά Χωριά SOS και υλοποιείται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με απώτερο σκοπό να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία μέσα από την τέχνη του χορού.

Τα παιδιά, με τη δράση τους αυτή, βοηθούν άλλα παιδιά. Οι πρωτότυπες χορογραφίες, οι οποίες δημιουργούνται από τις ίδιες τις ομάδες των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Κάθε χορογραφία έχει διάρκεια 10-15 λεπτά. H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τη διαδικασία του προγράμματος, καθώς και για την καθημερινότητα στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη.

Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ενέργειες των Παιδικών Χωριών SOS.

παιδικά_χωριά_sos_1_new

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία τριών (3) χορογραφιών με τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, από τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

Οι χορευτές Κάντυ Καρρά, Γιάννης Νικολαΐδης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου συνεργάζονται με τις τρεις διαφορετικές ομάδες και πραγματοποιούν τα εβδομαδιαία εργαστήρια μαζί τους, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει παιδιά 8-12 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, η δεύτερη ομάδα εφήβους 13-17 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, καθώς και από τη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο, ενώ η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει οικογένειες, μητέρες με τα παιδιά τους (βρέφη μέχρι και παιδιά έξι ετών) από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη.

Σχετικά άρθρα: Τα Παιδικά Χωριά SOS αναζητούν νέες «μητέρες»

INFO

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107
Κεντρική Σκηνή
Τιμές εισιτηρίων:
7 €

Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 900 5 800

Μοιράσου το άρθρο: