Την Παρασκευή 25 & το Σάββατο 26 Αυγούστου, το φεστιβάλ της άμμου από τη Γαύδο όπου φιλοξενήθηκε για δύο χρόνια, πηγαίνει στα Κουφονήσια.

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 25 Αυγούστου – Παραλία του Φοίνικα
5 – 6 μ.μ.: Παρουσίαση των καλεσμένων συγγραφέων
7 – 8: Αναγνώσεις διηγημάτων
8 – 8.30: Αφήγηση παραμυθιού
8.30 – 9.30: Βιωματικό εργαστήρι (προαιρετικό)
10.00: Μουσική με τον Strange C και την Μαρία Ξυπάκη

Σάββατο 26 Αυγούστου – Παραλία του Φοίνικα/ Κάτω Κουφονήσι
5 – 6 μ.μ. Workshop συγγραφής
6 – 7 Αναγνώσεις διηγημάτων / Αναγνώσεις ποιημάτων
7 – 7.30 Αφήγηση παραμυθιού
9.00 Μουσική: Νίκος Ξυνός

Παράλληλα για το τριήμερο 25, 26, 27 Αυγούστου: Εικαστική (και χαριστική) έκθεση στο Καφέ της Σοφίας: «Εξώφυλλα στην Άμμο», με πίνακες από τους δημιουργούς που φιλοτέχησαν βιβλία των εκδόσεων. Μετά το τέλος της έκθεσης οι πίνακες θα δοθούν δωρεάν στο κοινό

Οι διοργανωτές, το eyelands και οι «παράξενες μέρες», αναφέρουν: «Αυτό το καλοκαίρι ανεβαίνουμε στο Αιγαίο για νέες περιπέτειες στην άμμο. Το πιο αυτοσχέδιο φεστιβάλ πηγαίνει από τη Γαύδο στα Κουφονήσια, ένα νησί που συνδυάζει τα απαραίτητα στοιχεία για το φεστιβάλ μας: ωραίο φυσικό περιβάλλον, παραλίες με άμμο και δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης.

Το Φεστιβάλ και φέτος όπως και κάθε χρόνο θα περιλαμβάνει αναγνώσεις των κειμένων των συμμετεχόντων στην άμμο. Φέτος οι συγγραφείς θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν feedback για τα κείμενά τους από συγγραφείς που έχουν εκδώσει βιβλία τους στις εκδόσεις Παράξενες Μέρες, σε μια ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει μετά από τις αναγνώσεις.

Έτσι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ξαναδουλέψουν τα κείμενά τους με τη βοήθεια του σχολιασμού στην άμμο. Στο Φεστιβάλ θα γίνουν επίσης παρουσιάσεις των βιβλίων των συγγραφέων από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες αλλά και άλλες δραστηριότητες όπως παρατήρηση των άστρων, αφήγηση ιστοριών, πάρτυ στην άμμο, ζωντανή μουσική, τα οποία όπως κάθε χρόνο τα αφήνουμε στον ενθουσιασμό και την παρόρμηση της στιγμής».

Μοιράσου το άρθρο: