Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) επιστρέφει και φέτος στον φυσικό του χώρο, το σινεμά. Ο θερινός κινηματογράφος «Αλέξανδρος»,  που εγκαινιάζεται αυτές τις ημέρες στη Δράμα και βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, θα φιλοξενήσει και τον Σεπτέμβριο εκδηλώσεις για την αγαπημένη σε πολλούς «γιορτή των μικρομηκάδων», η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις  20 ως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι  ημερομηνίες της 43ης διοργάνωσης αναγράφονται και στην αφίσα που σχεδιάστηκε για το φετινό Φεστιβάλ και προκρίθηκε, μετά από σχετικό διαγωνισμό, για την προβολή του θεσμού. Δημιουργός της αφίσας είναι ο Νίκος Πάστρας.

Στο μεταξύ, από το Σάββατο 4 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου, ξεκινούν στο σινεμά «Αλέξανδρος» οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις-προβολές του Φεστιβάλ Δράμας.

Στο προβεστιβαλικό πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνονται κινηματογραφικές δημιουργίες μικρού και μεγάλου μήκους, μεταξύ των οποίων και οι ταινίες “Πλατεία Αμερικής” και “Wild Duck”, του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή της διοργάνωσης Γιάννη Σακαρίδη.

Φωτό: Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το προφεστιβαλικό πρόγραμμα

Σάββατο 4 Ιουλίου: “ Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει: μέρος Α’” (Το πρώτο μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας).

Σάββατο 11 Ιουλίου : “Πλατεία Αμερικής” του Γιάννη Σακαρίδη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Δράμας.

Σάββατο 18 Ιουλίου: “Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει μέρος Β’” (Το δεύτερο μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας).

Σάββατο 25 Ιουλίου: “WILD DUCK” του Γιάννη Σακαρίδη

Σάββατο 1 Αυγούστου: “Το Φεστιβάλ Δράμας 2019 επιστρέφει μέρος Γ’. (Το τρίτο μέρος από τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ Δράμας).

Σάββατο 8 Αυγούστου: Δραμινοί Καλλιτέχνες παρουσιάζουν. (Σκηνοθέτες και ηθοποιοί από την πόλη της Δράμας σε ταινίες μικρού μήκους που αγαπήθηκαν από το κοινό τα τελευταία χρόνια).

Σάββατο 15 Αυγούστου: Supa Modo του Likarion Wainaina, μια πολυβραβευμένη ταινία μεγάλου μήκους για παιδιά και ενήλικες. (Ευγενική προσφορά του Νεανικού Πλάνου, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ολυμπίας για παιδιά και νέους).

Σάββατο 22 Αυγούστου: SUNTAN του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου

Σάββατο 29 Αυγούστου: Best of the bests 2019 (Επιλογή βραβευμένων ταινιών από το Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας 2019).

Φωτό: Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Ρεκόρ συμμετοχών στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας

Οι αιτήσεις συμμετοχών για το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας έφτασαν φέτος τις 267, έναντι των περσινών 240. Στο σύνολο των αιτήσεων συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται 153 ταινίες μυθοπλασίας, 53 ντοκιμαντέρ, 51 πειραματικές ταινίες και 10 δημιουργίες κινουμένων σχεδίων. Από τους 285 σκηνοθέτες που υπέβαλαν συμμετοχή, οι 193 (67,72%) είναι άντρες και οι 92 (32,28%) γυναίκες.

Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού και στο Facebook.


Πηγές και φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Μοιράσου το άρθρο: