Δύο ταινίες για όλη την οικογένεια, η μία με θέμα την εκπαίδευση στο διαδίκτυο ως εργαλεία αυτόνομης μάθησης στο ελληνικό σχολείο και η άλλη με θέμα τη σχέση των ανθρώπων με τα ζώα, παρουσιάζουν τα KinderDocs στις 8 Μαρτίου, στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι ταινίες

Buddy. Παραγωγής Ολλανδίας, 2018. Διάρκειας 55′. Tης Heddy Honigmann. Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά άνω των 9 ετών. Στο τρυφερό αυτό πορτρέτο, η βραβευμένη Ολλανδή σκηνοθέτης Heddy Honigmann εξερευνά τον στενό δεσμό των ανθρώπων με τα ζώα και τι τα κάνει τόσο ξεχωριστά. Ποια η διαφορά μεταξύ ενός σκύλου οδηγού και ενός σκύλου βοηθού; Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν βλέπουμε έναν σκύλο οδηγό με τον/την χειριστή/στριά του; Πόσες εντολές γνωρίζει ένας σκύλος οδηγός; Αυτά και άλλα πολλά θα μας απαντήσουν οι καλεσμένοι μας «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας» με μια μοναδική παρέα έκπληξη! Βραβεία/Φεστιβάλ: OFFICIAL SELECTION IDFA 2018. Ώρα 12.00-14.00.

Δείτε το τρέιλερ


 

Τhe Open Window. Παραγωγής Δανίας και ΗΠΑ, 2018. Διάρκεια 55′. Των Alfred Birkegaard, Dαniel Oxenhandler & Will Sloan. Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών. Πραγματεύεται το θέμα της μάθησης και της εκπαίδευσης στην εποχή του διαδικτύου. Ένα ερευνητικό πρόγραμμα που εξετάζει την ανάπτυξη του internet στην Ινδία και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την εκπαίδευση, τη μάθηση και τον πολιτισμό. Πώς μπορούμε να σχεδιάσουμε τις τεχνολογίες του διαδικτύου με τρόπους που δημιουργούν και ενισχύουν περιβάλλοντα μάθησης και επιτρέπουν στους μαθητές να ευδοκιμήσουν και να αναπτυχθούν; Καλεσμένος για την προβολή ο Κωνσταντίνος Πανούσης, (δάσκαλος, 6/Θ Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών – Π.Σ.Π.Α.).Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους. Ώρα 14.00-16.00.

Δείτε το τρέιλερ

 

info

  • Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα
  • Τηλ.: 210 3671067-9
  • Ημερομηνία: Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ώρα 12:00 & 14:00

 

Μοιράσου το άρθρο: