Στο βιβλιοπωλείο «Επίκεντρον», στους Αγίους Αναργύρους (oδός Αγ. Αναργύρων 5), θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 8μμ, το βιβλίο της Κατερίνας Παπαντωνίου «Δεν θα είσαι εκεί».

Ο δικαστικός επιμελητής Αργύρης Πολυζώης, στο πλαίσιο μιας τυπικής διαδικασίας αποβολής, εισέρχεται σε ένα διαμέρισμα. Στον άδειο χώρο στέκεται εμβρόντητος μπροστά στο θέαμα που αντικρίζει: φωτογραφίες μιας γυναίκας σε αμέτρητες πόζες τον περιβάλλουν, τον κοιτάζουν, τον προκαλούν.
Το αλλόκοτο ψηφιδωτό διαταράσσει τη γεμάτη κανόνες και ρυθμίσεις καθημερινότητά του και, βέβαιος ότι πρόκειται για την κάτοικο του διαμερίσματος, την αναζητά. Η αναζήτηση τον παγιδεύει στον αδυσώπητο ίλιγγο του πολλαπλού εαυτού, ενώ η συνάντησή του με την άγνωστη γυναίκα αποδεικνύεται καταλυτική.
Στο φόντο η πόλη σε κίνδυνο και ένας χορός από φωνές οικείων ανθρώπων αντιστέκεται στη λήθη.

H Κατερίνα Ι. Παπαντωνίου (Αθήνα 1965) σπούδασε Nομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάζεται ως δικηγόρος. Δημοσιεύει πεζά σε λογοτεχνικά περιοδικά. Διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί στους συλλογικούς τόμους Όλα είναι χάος (Πατάκης, 2014) και Ιστορίες Μπονζάι (περ. Πλανόδιον, 2011). Το 2016 κυκλοφόρησε το Σκοτεινό Ασανσέρ, το πρώτο της βιβλίο.

Info
Σελ.: 112 • Σχήμα: 12 x 20
ISBN: 978-960-499-287-4 • Τιμή: 9,90 €
1η έκδοση: ΜΑΪΟΣ 2019
Πίνακας εξωφύλλου: Δημήτρης Γέρος

Μοιράσου το άρθρο: