Συνδυάζουν την προβολή του ντοκιμαντέρ, με τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Σαμοθράκης, οι διοργανωτές, που είναι η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σαμοθράκης ενάντια στην κατασκευή αιολικού πάρκου και η συλλογικότητα «Κενό».

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Σχεδιάζουν να τοποθετήσουν 39 ανεμογεννήτριες στο όρος Σάος της Σαμοθράκης καταστρέφοντας ανεπανέρθωτα το αρχέγονο βουνό. Αυτό το έγκλημα θα το σταματήσουμε.

Εκδήλωση ενημέρωσης από ακτιβιστές από την Σαμοθράκη.
Θα προβληθεί βίντεο από τον αγώνα των κατοίκων και θα γίνει συζήτηση για την οργάνωση δράσεων υπεράσπισης του βουνού.

Επίσης θα προβληθεί το οικολογικό ντοκυμαντέρ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ του Νασίμ Αλατράς.

Η παρουσία πολυάριθμων ανεμογεννητριών που φυτεύονται αλόγιστα στο όνομα της «πράσινης ενέργειας» σε ανεκτίμητες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας αποτέλεσε το έναυσμα για μια έρευνα που κράτησε σχεδόν δυόμισι χρόνια. Ο κύριος στόχος του ντοκιμαντέρ είναι να φέρει στην επιφάνεια τις πραγματικές περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της εφαρμογής αυτής της πολιτικής και τις «παρενέργειες» τον αποκαλούμενων «στρατηγικών επενδύσεων» που επιδοτούνται αδρά.

Ο Ασκός του Αιόλου εστιάζει στους αγώνες που κάνουν οι τοπικές κοινωνίες για να αποτρέψουν τη μετατροπή του οικοσυστήματος που τις περιβάλει σε βιομηχανικές περιοχές και ερευνά τις διαδρομές του χρήματος από τα πολιτικά γραφεία μέχρι τις κορυφές των βουνών.

Έτος παραγωγής: (2016) Σκηνοθεσία: Νασίμ Αλατράς Διάρκεια: 83’
Παρουσίαση: Νασίμ Αλάτρας, Κατερίνα Β. Θεοφιλοπούλου, Κώστας Πλιάκος, Αχιλλέας Κουρεμένος, Δήμητρα Αιγινήτη.

Η εκδήλωση την Τρίτη 12/12 διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Κατοίκων της Σαμοθράκης Ενάντια Στην Κατασκευή Αιολικού Πάρκου και την συλλογικότητα Κενό Δίκτυο με την υποστήριξη της Ανοιχτής Συνέλευσης του Ελεύθερου Αυτοδιαχειριζόμενου Θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ».

Mπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του ΕΜΠΡΟΣ το αναλυτικό κείμενο της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Σαμοθράκης ενάντια στην κατασκευή αιολικού πάρκου.

Μοιράσου το άρθρο: