Τοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα Οινοξένεια

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση ολοκληρώθηκαν τα φετινά Οινοξένεια, αφήνοντας ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις γι’ άλλη μία χρονιά. Η γιορτή λήξης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, «Αλέκος Μέγαρης» και ξεκίνησε με γευσιγνωσία των κρασιών της Αιγιάλειας από τα έξι οινοποιεία που συμμετέχουν στο θεσμό.

Τοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα ΟινοξένειαΤοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα Οινοξένεια

Ο κόσμος δοκίμασε λευκά ροζέ και κόκκινα. Ροδίτη, Μοσχάτο, Μαυροδάφνη, Σιδερίτη, Μαύρο Καλαβρυτινό αλλά και τις διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή σε φρέσκες ή σε παλαιωμένες εκδοχές. Στο δίκτυο φέτος συμμετείχαν τα οινοποιεία: Cavino-Μέγα Σπήλαιο, Αμπελώνας Ρίρα, Αχαιών Οινοποιητική, Οινοποιείο Καρανικόλας, Οινοφόρος-Rouvalis Winery και Τετράμυθος.

Τοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα Οινοξένεια

Μετά τη γευσιγνωσία ακολούθησε η ομιλία του Γιώργου Παλιούρα, εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού – FedHatta, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων το μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης οινικού και θεματικού τουρισμού στην Αιγιάλεια.  πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά ακολούθως τόνισε τη σημασία στήριξης του θεσμού από όλη την Αιγιάλεια, με σκοπό τη διερεύνηση του οινοτουριστικού μέλλοντος της περιοχής που ήδη σχεδιάζεται μέσω του θεσμού «Οινοξένεια», προσδοκώντας να προβληθεί η Αιγιάλεια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Τοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα Οινοξένεια

Η βραδιά  στο κατάμεστο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» έκλεισε με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Κάποτε στο Αίγιο», της Μαρίας Παναγιωτακοπούλου, που έγραψε το θεατρικό κείμενο, σκηνοθέτησε και συντόνισε τους καλλιτέχνες. Τη μουσική σύνθεση και επιμέλεια είχε ο Σάκης Παπαδημητρίου. Θέμα της παράστασης ήταν το Αίγιο του Μεσοπολέμου και το σκηνικό των αντιθέσεων, που χαρακτήριζε την εποχή της μεγάλης ακμής και της σταφιδικής κρίσης μέσα από 13 μικρά μονόπρακτα, με τη συμμετοχή πάνω από 80 μελών πολλών πολιτιστικών φορέων και ομάδων της πόλης, ενθουσιάζοντας τους πολυάριθμους θεατές που καταχειροκρότησαν την παράσταση, ενώ τα τραγούδια απέδωσαν εξαιρετικά η καταξιωμένη ερμηνεύτρια Σοφία Παπάζογλου και η σταθερά ανερχόμενη Έλενα Παπαδημητρίου.Τοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα ΟινοξένειαΤοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα Οινοξένεια Τοπία, γεύσεις και πολιτισμός της Αιγιάλειας, στα Οινοξένεια

Στις εκδηλώσεις “«Οινοξένεια – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας»  που πραγματοποιήθηκαν από τις 17 ως τις 27 Αυγούστου 2017 περιλαμβάνονταν :

  • Γευστικές ισορροπίες με οδηγό το κρασί
  • Καλλιτεχνικά δρώμενα
  • Εκδηλώσεις σε επισκέψιμα οινοποιεία
  • Περιηγήσεις στους αμπελώνες
  • Γευσιγνωσίες οίνου
  • Εξερευνήσεις
  • Εκθέσεις
  • Συναυλίες

Η συμμετοχή των κατοίκων της Αιγιάλειας αλλά και των επισκεπτών ήταν εντυπωσιακή και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσε ακόμα και τις προσδοκίες των διοργανωτών. Με κύριο γνώμονα το κρασί στήθηκε για πέμπτη χρονιά ένα πλέγμα εκδηλώσεων στο οποίο συμμετείχαν πέρα από τα οινοποιεία και τους θεσμικούς φορείς, επιχειρήσεις από το χώρο της εστίασης, του τουρισμού και του εμπορίου. Ο θεσμός καθιερώνεται και η Αιγιάλεια “μπαίνει” κάθε χρόνο όλο και περισσότερο στον οινικό και οινοτουριστικό χάρτη. Ο στόχος να γίνονται οι εκδηλώσεις αυτές κάθε χρόνο και καλύτερες και να λειτουργούν ως μέσο προβολής της περιοχής και των προϊόντων της φαίνεται ότι επιτυγχάνεται. Ταυτόχρονα όμως, οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην οργάνωση των εκδηλώσεων, μετά τον απολογισμό της φετινής χρονιάς ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά για την επόμενη διοργάνωση. Και ο πήχης είναι ψηλότερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος