Για οκτώ παραστάσεις με είσοδο ελεύθερη για το κοινό 5,6,7,8,9,11,12,13 Αυγούστου, θα παρουσιαστούν οι «Πέρσες» στο ανοιχτό θέατρο του Αττικού Άλσους.

Η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο με την προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου αποκλειστικά από την ηλεκτρονική πλατφόρμα ticketservices.gr, προς αποφυγή συνωστισμού. Ημερομηνία έναρξη διάθεσης των δελτίων εισόδου είναι η 29/07/2020, ενώ θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την προστασία από τον Covid 19.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν: Τετάρτη 5, Πέμπτη 6, Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9, Τρίτη 11, Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 στις 21:00 στο υπαίθριο θέατρο στο Αττικό Άλσος, είσοδος από την οδό Καρπενησιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι η εμβληματική παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου παρουσιάστηκε με εξαιρετική επιτυχία πριν λίγες μέρες στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Με αφορμή τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Θεάτρου ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα σημαντικό και ποιοτικό πρόγραμμα, άνω των 150 καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες ενισχύουν την πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής και ταυτόχρονα συμβάλλουν στη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάζονται από τη σημερινή συγκυρία. Εξέχουσα θέση στις εκδηλώσεις αυτές έχει η συνεργασία μας με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος.

Το θέατρο του Αττικού άλσους ανοίγει τις πύλες του, παίρνοντας κάθε υγειονομική προφύλαξη, για οκτώ παραστάσεις του εμβληματικού αριστουργήματος του Αισχύλου «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Πρόκειται για το παλαιότερο σωζόμενο πλήρες δράμα. Ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη καθοριστικότερη μάχη της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Με τη συνεργασία μας με το Εθνικό θέατρο έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της ιστορικής και πολιτιστικής συνείδησης των πολιτών, τιμώντας παράλληλα και τα 2.500 χρόνια από την ναυμαχία της Σαλαμίνας. Είμαι βέβαιος ότι η συγκεκριμένη συνεργασία μας, με το Εθνικό Θέατρο, αποτελεί την αρχή μια γόνιμης περιόδου στην οποία θα συνεργαστούμε στενά».

Για την συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με το Εθνικό θέατρο ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης δηλώνει τα παρακάτω: «Λίγους μήνες μετά την πανδημία που άλλαξε τον τρόπο της ζωής μας, Πολιτεία και Φορείς οφείλουμε να κάνουμε από κοινού μία μεγάλη προσπάθεια για να επαναφέρουμε την καλλιτεχνική δραστηριότητα στους φυσικούς της χώρους και να δώσουμε το μήνυμα του πολιτισμού, της συνέχειας και της ελπίδας.

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζοντας τις παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, αυτό το δύσκολο για τη χώρα μας καλοκαίρι, στηρίζει τον πολιτισμό και συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση που έρχεται από το αττικό παρελθόν. Ας μη ξεχνάμε πως η Αττική είναι ο τόπος γέννησης του θεάτρου».

Σχετικές ειδήσεις:

Πρεμιέρα στην Επίδαυρο – Περιορισμένος αριθμός θεατών & διαδικτυακή μετάδοση

 Για πρώτη φορά παράσταση αρχαίου δράματος από την Επίδαυρο σε live streaming για το διεθνές κοινό

Μοιράσου το άρθρο: