Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, ώρα 6.00μ.μ. το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ι.Ν. Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου, ένα αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου τον γνωστό ζωγράφο-λογοτέχνη και αγιογράφο με αφορμή 124 χρόνια από την γέννησή του τον Νοέμβριο του 1895 και 54 χρόνια από τoν θάνατό του.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Ο Φ. Κόντογλου είναι γνωστός περισσότερο ως αγιογράφος αλλά εξίσου σημαντικό είναι το ζωγραφικό και λογοτεχνικό του έργο. Θεωρείται από τους σημαντικότερους εικαστικούς καλλιτέχνες που άνοιξε νέους δρόμους στην ελληνική ζωγραφική.

Η Βάσω Κιούση παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό του Φ.Κόντογλου και μια μικρή ανάλυση του έργου του ενώ παράλληλα προβλήθηκαν εικόνες από το εικαστικό του έργο.
Στη συνέχεια ο κ. Φώτης Μαρτίνος, εγγονός του Φ. Κόντογλου (αρκετά χρόνια τώρα αρχειοθετεί όλο το έργο του παππού του και παράλληλα το παρουσιάζει) ,μας γνώρισε τόσο τον άνθρωπο Φ. Κόντογλου όσο και τον καλλιτέχνη , ενώ μέσα από τα κείμενα του που διάβασαν οι εκπαιδευτικοί και μέλη του συλλόγου μας κα Μιράντα Γεωργάκη και κος Γιάννης Γ. Λυμπέρης παρουσιάστηκαν αξίες διαχρονικές και επίκαιρες».

Μοιράσου το άρθρο: