Ένα παραμυθένιο ταξίδι στον χώρο της Andipa Gallery  (162 Walton St, London, SW3 2JL) του Λονδίνου πραγματοποιεί η θεατρολόγος – ηθοποιός Στέλλα Μιχαήλ με τη παιδική σκηνή “Αερόπλοιο” , την Κυριακή,  21 Φεβρουαρίου, στις 15.00.

To παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με τίτλο “Της φωτιάς, του ανέμου και του δρόμου δίχως γυρισμό” είναι γεμάτο περιπέτειες, κατορθώματα και μηνύματα για την αγάπη, την φιλία, την αφοσίωση, τη γνώση και την αναζήτηση του Καλού στη ζωή.  Πρόκειται για το έργο του Νίκου Καμτσή, καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου “Τόπος Αλλού” στην Αθήνα, το οποίο θα παρουσιαστεί στην αγγλική γλώσσα.

Η Στέλλα Μιχαήλ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η επαφή μου με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας και της Βρετανίας τα τελευταία χρόνια, με κάνει να νοιώθω περήφανη για την αστείρευτη πνευματική δύναμη της Ομογένειας, ταυτόχρονα με εμπλουτίζει ως άνθρωπο και καλλιτέχνη. Ο Ελληνισμός όπου Γης διαπρέπει σε όλους τους τομείς σε ένα πολυσύνθετο πολυπολιτισμικό περιβάλλον, το οποίο μας ανοίγει τους ορίζοντες μας και βλέπουμε τον Πολιτισμό και τις Τέχνες με άλλη ματιά. Νομίζω ότι εμείς οι Ελληνες που ζούμε στο εξωτερικό ανήκουμε σε δυο χώρες, σε δυο Ηπείρους, σε δυο Πολιτισμούς. Δεν ξεχνάμε την Ελληνικότητα μας, όμως, η οποία μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. Χαίρομαι για το ότι και εγώ από την πλευρά μου, βάζω το δικό μου λιθαράκι μέσα από την τέχνη του θεάτρου να επικοινωνήσω με την Ομογένεια μας, αλλά και με τους ξένους, που αγαπούν τον τόπο μας, την Ελλάδα και το Ελληνικό θέατρο.”

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Andipa Gallery στη καρδιά της Βρετανικής πρωτεύουσας, στο South Kensington, σημείο αναφοράς της σύγχρονης εικαστικής πολυπολιτισμικής τέχνης, διευθύνεται επί 50 χρόνια από την Μαρία Αντύπα, μια θρυλική προσωπικότητα της ελληνικής κοινότητας στο Λονδίνο. Εδώ έχουν παρουσιαστεί έργα των Πικάσο, Ματίς, Μιρό, Μουρ, Σαγκάλ, Μπάνκσυ, Ουάρχωλλ, Μαρτίν, Χόκνευ αλλά και άλλων σημαντικών σύγχρονων Ευρωπαίων καλλιτεχνών. Στο διόροφο κτήριο υπαρχει μόνιμη συλλογή με πίνακες όλων των μεγάλων ζωγράφων – Πικάσο, Ματίς, Μιρό, Σαγκάλ κ.α. σε έναν διάλογο με τους καλλιτέχνες της νέας γενιάς, εδώ και χρόνια κάθε μήνα φιλοξενείται ένας καλλιτέχνης της παλιάς και της νέας γενιάς, ενώ στο θεατράκι της γκαλλερί γίνονται εκδηλώσεις νέων Ελλήνων δημιουργών της Βρετανίας.

Μοιράσου το άρθρο: