Έχει διασχίσει τα Ιμαλάια με τα πόδια και την κεντρική έρημο της Ισλανδίας με ποδήλατο. Ο Γάλλος συγγραφέας Σιλβάν Τεσσόν ετοιμάζεται για τη νέα του περιπέτεια, ένα ταξίδι βασισμένο στην «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Μετά το βιβλίο του «Ένα καλοκαίρι με τον Όμηρο», ο 47χρονος ταξιδιωτικός συγγραφέας θα κάνει ένα ταξίδι έξι εβδομάδων το οποίο θα αφηγηθεί μέσα από έξι μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν την άνοιξη του 2020 από τα κανάλια ARTE και Ushuaia. Στόχος του είναι να επισκεφθεί όλα τα μέρη που αναφέρονται στο έπος του Ομήρου και να συναντήσει τους ανθρώπους που ζουν εκεί σήμερα.

«Ο Όμηρος έβαλε στο ποίημά του, τις μυρωδιές, την κραυγή των πουλιών, τις ριπές του ανέμου, τον αφρό, τη θύελλα της Μεσογείου. Όλα αυτά θα τα ξαναβρούμε», δήλωσε ο συγγραφέας. Επιπλέον στόχος του είναι να βρει την απάντηση στο ερώτημα τι ρόλο παίζει η μυθολογία στην καθημερινή ζωή των κατοίκων που ζουν σε αυτά τα μέρη.

Ο Τεσσόν θα ξεκινήσει με ένα ιστιοφόρο από τη Μασσαλία με προορισμό την Τουρκία, αφού περάσει πρώτα από την Κορσική, τη Σαρδηνία, τα νότια της Αλβανίας, την Κέρκυρα, την Ιθάκη και τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, για να καταλήξει στη Μικρά Ασία και τον υποτιθέμενο τόπο της θρυλικής πόλης της Τροίας.

ΠΗΓΗ: Francetvinfo

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: