Καταχειροκροτήθηκαν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την επίσημη πρώτη εμφάνισή τους, μετά το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η έναρξη ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, καθώς προβλήθηκε βίντεο της συναυλίας, από την ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, και οι μουσικοί στη σκηνή πήραν τη σκυτάλη συνεχίζοντας το ίδιο μοτίβο.

Με το μελαγχολικό έργο του Άγγλου συνθέτη Έντουαρντ Έλγκαρ, ξεκίνησε την επίσημη πρώτη εμφάνισή της η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη.

Ακολούθησε η «Μουσική του Φοίνικα» του Γιάννη Χρήστου, ένα έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού ο μύθος του φοίνικα χρησιμοποιείται από τον Χρήστου για να συμβολίσει τον κύκλο «γέννηση-εξέλιξη-θάνατος-νέα αρχή».

Η Ορχήστρα ερμήνευσε στο πρώτο μέρος και δύο έργα του Γάλλου συνθέτη Γκαμπριέλ Φωρέ, με σολίστ τον Ρενάτο Ρίπο στο βιολοντσέλο. Η συναυλία έκλεισε με τη γεμάτη ζωντάνια, ειρωνεία και χιούμορ 9η Συμφωνία του Σοστακόβιτς.

H Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ιδρύθηκε το 1938 και θεωρείται από τα πιο δυναμικά και άρτια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες συναυλίες σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους, με συμβολικό αντίτιμο για τους πολίτες.

Πηγή: ΕΡΤ 1

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου

Μοιράσου το άρθρο: