Με την πρόκριση των χωρών από τον β’ ημιτελικό συμπληρώθηκε ο πίνακας του μεγάλου τελικού του Σαββάτου, όπου θα συμμετάσχουν η Ελλάδα και η Κύπρος. Είναι οι εξής χώρες: Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Αλβανία, Σουηδία, Ρωσία, Αζερμπαϊτζάν, Δανία, Νορβηγία, Ελβετία, Μάλτα.

Η δεύτερη μεγάλη βραδιά της Eurovision μεταδόθηκε από την ΕΡΤ 2 και την ERT HD, καθώς και από το web tv της ΕΡΤ.  Λίγο πριν από τέλος της βραδιάς έγινε γνωστό ότι η Madonna θα ερμηνεύσει δύο τραγούδια στον τελικό του Σαββάτου.

Στον δεύτερο ημιτελικό διαγωνίστηκαν:

Αρμενία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ελβετία, Λετονία, Ρουμανία, Δανία, Σουηδία, Αυστρία, Κροατία, Μάλτα, Λιθουανία, Ρωσία, Αλβανία, Νορβηγία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Αζερμπαϊτζάν.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision.

Στον Τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι «Big Five» και το Ισραήλ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άγις Μενούτης

Μοιράσου το άρθρο: