Ο φωτογράφος Βas Uterwijk δημιουργεί ρεαλιστικά πορτρέτα διάσημων ιστορικών μορφών με βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Δαβίδ του Μιχαήλ Αγγέλου, ο Ναπολέοντας, το άγαλμα της ελευθερίας, ο Βαν Γκογκ είναι μερικές από τις προσωπικότητες που παρουσιάζει ο ολλανδός φωτογράφος.

Με έδρα το Άμστερνταμ, ο Bas Uterwijk χρησιμοποιεί ένα λογισμικό βαθιάς μάθησης που ονομάζεται Artbreeder, για τη δημιουργία υπερ-ρεαλιστικών πορτρέτων διάσημων ιστορικών μορφών. Εκπαιδευμένο με χιλιάδες φωτογραφίες, το δίκτυο είναι σε θέση να δημιουργήσει φωτογραφίες που μοιάζουν – τουλάχιστον επιφανειακά – γνήσιες, με το ανθρώπινο μάτι.

«Προσπαθώ να καθοδηγήσω το λογισμικό σε ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα. Σκέφτομαι το έργο μου περισσότερο ως καλλιτεχνική ερμηνεία παρά επιστημονικά ή ιστορικά ακριβές», δηλώνει ο καλλιτέχνης.

Ο φωτογράφος δημιούργησε τη σειρά των πορτρέτων με τίτλο «AI generated portaits» με τη βοήθεια του Αrtbreeder, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που εντοπίζει κοινά χαρακτηριστικά και ιδιότητες του προσώπου από τους πίνακες και τα αγάλματα. Βασισμένο στο banbreeder και το BigGAN, το artbreeder είναι δωρεάν και προσβάσιμο για όλους.

ΠΗΓΗ: DesignBoom

Μοιράσου το άρθρο: