Με μια σημαντική πρωτοβουλία, που αφορά την παρουσίαση μοναδικών έργων από αρχαιολογικά μουσεία της χώρας, τα οποία για διάφορους λόγους -κυρίως απόστασης και δυσκολίας προσβασιμότητας- δεν είναι γνωστά, γιορτάζει τα έκτα του γενέθλια το Μουσείο Ακρόπολης. Πρώτη επιλογή το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμοθράκης, ένα από τα σπουδαιότερα λόγω σημασίας ευρημάτων, το οποίο βρίσκεται σε φάση ριζικής ανανέωσης και παραμένει κλειστό, συνεπώς τα 252 αντικείμενα που θα το «ταξιδέψουν» στην πρωτεύουσα δεν θα λείψουν από τους επισκέπτες του.

Η έκθεση, που ξεκινά σήμερα Σάββατο και θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων Ροδόπης και Έβρου, αλλά και του αρχαιολόγου Δημήτρη Μάτσα, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του στο νησί.

Η έκθεση έχει θέμα τα περίφημα Μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης, οι οποίοι θεωρούνταν ότι προστάτευαν τους μυημένους από τους κινδύνους της θάλασσας, ενώ οι ίδιοι οι μύστες πίστευαν ότι γίνονταν ευσεβέστεροι και πιο δίκαιοι άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: