Ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (www.tsso.gr) το πρόγραμμα συναυλιών για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2017.

Το νέο πρόγραμμα της ορχήστρας είναι ιδιαίτερα πλούσιο και άκρως ενδιαφέρον, με κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές, όπως:

– Μία ιστορική συναυλία της Κ.Ο.Θ. στο Μόναχο με μία εκδήλωση-μνήμης για τα θύματα των Εβραίων Θεσσαλονικέων του Ολοκαυτώματος (10/3), που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, ενώ γίνεται σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και την Ένωση Ελληνικών Συλλόγων Μονάχου, Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο e.V.

– Δύο συναυλίες στο πλαίσιο του Κύκλου Μπετόβεν (13/1, 24/2), με μαέστρους τους Paul Chiang και Βασίλη Χριστόπουλο και σολίστες τους Σίμο Παπάνα (βιολί) και Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο).

– Τρεις σπουδαίες συμφωνίες του Μάλερ, την Τέταρτη 10/2 με τον Marcus Bosch στο πόντιουμ και σοπράνο τη Michaela Maria Mayer, τη Δευτέρα 10/4, με τον Γεώργιο Βράνο μαέστρο και σπουδαίους λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και 2 χορωδίες, τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, καθώς και την »Πρώτη Συμφωνία» την Παρασκευή 12/5, με μαέστρο τον Yoav Talmi, σε μία βραδιά όπου θα ακούσουμε και μία δική του σύνθεση.

– Δύο διαγωνισμούς καλλιτεχνών: τον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Γιώργος Θυμής (τελικός 20/1) και τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών, που φέτος αφορά στο βιολί (τελικός 2/6).

– Ένα διήμερο με την κορυφαία Ιταλίδα μέτζο Ρομίνα Μπάσο (31/3, 1/4).

– Παραστάσεις για σχολεία (31/1-3/2, 15-17/3, 20-22/3), αλλά και απογευματινές (19/3) για οικογένειες με το μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο Λύκος». 

– Αποκριάτικη συναυλία (17/2) με τον Μύρωνα Μιχαηλίδη στη διεύθυνση ορχήστρας και τον Θεόδωρο Κερκέζο στο σαξόφωνο.

– Δεκαεπτά Κυριακάτικα Πρωινά, τα έσοδα πολλών εκ των οποίων θα δοθούν σε ιδρύματα, όπως: Το Χαμόγελο του Παιδιού – The Smile of the Child, ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιάρι, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η Μέλισσα», Θεραπευτήριο Δυσίατων Νόσων Άγιος Παντελεήμονας, Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών «Το Σπίτι της Μαρίας».

Επίσης, την περίοδο Ιανουάριος-Ιούνιος 2017, θα παρουσιαστούν από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σύγχρονα έργα, πρεμιέρες, καθώς και δυνατές συμπράξεις με σπουδαίους μαέστρους, σολίστ και χορωδίες.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις αυτές θα αρχίσει από την Παρασκευή 16/12/2016 και από το εκδοτήριο της Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης.

Οι τιμές εισιτηρίων παραμένουν οι ίδιες για όλες τις παραγωγές, ενώ καθιερώνεται η διάθεση 30 δωρεάν θέσεων σε ανέργους σε κάθε συναυλία-παραγωγή της Κ.Ο.Θ. από το νέο έτος.

Τέλος, κάθε Τρίτη 18:00-18:30 ακούτε την εκπομπή της Κ.Ο.Θ. στην Ελληνική Ραδιοφωνία με τον Θανάση Γωγάδη, από τον 9,58 fm και το Τρίτο Πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.tsso.gr

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: