Η Αρχαία Νινευή αναβιώνει μέσω εικονικής πραγματικότητας

Ψηφιακοί καλλιτέχνες και προγραμματιστές παιχνιδιών από τη Μοσούλη αναδημιουργούν ψηφιακά την πόλη Νινευή στο Ιράκ και τους αρχαιολογικούς χώρους της, χάρη στην εικονική πραγματικότητα.

«Από τότε που ξεκινήσαμε το εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας, προσπαθήσαμε να επικεντρωθούμε στους αρχαιολογικούς χώρους της Μοσούλης», δήλωσε ο συντονιστής του έργου Moyasser Nasseer. «Είναι μια ευκαιρία για τους ανθρώπους να ανακαλύψουν αρχαιολογικούς χώρους που εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς και τοποθεσίες που καταστράφηκαν πρόσφατα από την Daesh (Ισλαμικό Κράτος) όταν κατέλαβαν τη Μοσούλη».

Η Αρχαία Νινευή αναβιώνει μέσω εικονικής πραγματικότητας

Η Νινευή ήταν μια ασσυριακή πόλη στην αρχαία Μεσοποταμία, κοντά στη σημερινή Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ. Οι σχεδιαστές της εικονικής εμπειρίας θέλουν να δημιουργήσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες θα επιλύουν μυστήρια και θα ανακαλύπτουν την πολιτιστική κληρονομιά της Νινευής. Έτσι ελπίζουν ότι θα προσελκύσουν τουρίστες σε μια περιοχή που ανακάμπτει από πρόσφατες συγκρούσεις.

«Πρώτα απ ‘όλα, θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την εθνική ταυτότητα των ανθρώπων που ζουν στη Μοσούλη, να ενθαρρύνουμε τον τουρισμό και να ζητήσουμε από τους ανθρώπους να δούνε την πόλη διαφορετικά, ειδικά εκείνοι που δεν τη γνωρίζουν», δήλωσε η καλλιτέχνης Basma Qais.

Για την κατασκευή των τρισδιάστατων μοντέλων της Νινευής, η ομάδα του QAF Media Lab συγκέντρωσε δεδομένα από αρχαιολογικούς χώρους που εξακολουθούν να υπάρχουν μέχρι σήμερα. Χρησιμοποίησαν επίσης αρχειακό υλικό για την ανοικοδόμηση χώρων που καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων ή πιο πρόσφατα από το Ισλαμικό Κράτος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος