Ποιές είναι οι κοινές δυναμικές για μια Ευρώπη του πολιτισμού; Πώς μπορούμε να προωθήσουμε τη δικτύωση και τη διεθνή ανάπτυξη νέων επαγγελματιών στον τομέα αυτόν; Να ανοίξουμε νέους χώρους δημιουργίας και συζήτησης, με ποιο οικονομικό μοντέλο και για ποιο κοινωνικό έργο; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο του Φόρουμ European Lab Delphi που φιλοξενείται από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

Το διήμερο φόρουμ που διοργανώνεται στις 12 και 13 Οκτωβρίου, εστιάζει στην ανάδειξη της κοινωνικο-πολιτιστικής παραγωγής της Ελλάδας, μέσω των συλλογικών δυναμικών και των νήσων δημιουργικής αντίστασης.

Με την πεποίθηση αυτή ότι ο πολιτισμός δημιουργεί δεσμούς και κοινά πεπρωμένα, το European Lab Delphi κινητοποιεί τους νέους υπεύθυνους πολιτιστικών πρότζεκτς, προτείνει χειροπιαστά εργαλεία, και δημιουργεί έναν χώρο πλουραλιστικής συζήτησης αφιερωμένη στον πολιτισμό του αύριο. Το φόρουμ απευθύνεται σε ακροατήριο δημιουργών, φιλότεχνων, στοχαστών κι επαγγελματιών του πολιτισμού όλων των ηλικιών, που επιθυμούν να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Περιλαμβάνει ομιλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, πλατό media, σε ένα πλαίσιο που εμπνέει την ανταλλαγή σχετικά με το μέλλον του πολιτισμού. Επίσης, το Teatroskop, ένα επαγγελματικό δίκτυο αφιερωμένο στις τέχνες του θεάματος, προσκαλεί φορείς της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για να μιλήσουν για την εμπειρία τους σχετικά με την πολιτική δύναμη της τέχνης, όπως και για τη ζωτικότητα των διαπολιτισμικών πρακτικών στα Βαλκάνια.

Το European Lab Delphδιοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο στην Ελλάδα, τη γαλλική πολιτιστική εταιρία Arty Farty και το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τι είναι το European Lab

Μέσω της δικτύωσης, της ανταλλαγής πρακτικών και της συζήτησης ιδεών, το European Lab ανιχνεύει τις μεταβολές στον δημιουργικό και πολιτιστικό τομέα στην Ευρώπη. Στόχος του είναι να δημιουργήσει δεσμούς για να αναδείξει την Ευρώπη του Πολιτισμού που αναδύεται μέσα από πολλαπλές επιτόπιες εμπειρίες.

 

Μοιράσου το άρθρο: