Η Ομάδα Χρώμα και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Χατζής παρουσιάζουν από τις 19 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την παράσταση με τίτλο «Οι Μεγάλοι Αμαρτωλοί»

Πρόκειται για μια πρωτότυπη διασκευή-σύνθεση αποτελούμενη από αποσπάσματα των κορυφαίων έργων του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι: «Έγκλημα και τιμωρία», «Οι Δαιμονισμένοι», «Αδελφοί Καραμάζοφ», την οποία υπογράφουν από κοινού ο Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος και ο Κωνσταντίνος Χατζής.   Οι μεγάλοι αμαρτωλοί αυτών των αριστουργημάτων, συναντούν ο ένας μετά τον άλλον, την Αλήθεια τους, ή πιο σωστά, την Τιμωρία τους.

Ο Ρασκόλνικοφ, ο Σταυρόγκιν, ο Σμερντιακόφ, ο Ιβάν Καραμάζοφ, αντιμετωπίζουν τις αμαρτίες τους, έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια τους, αυτοαναιρούνται, καταστρέφονται, φτάνουν να δουν το βάθος της ύπαρξής τους. Απέναντι τους ο Πορφύρης, ο Τύχων και ο Διάβολος.

Το σαρκαστικό και δαιμονικό χιούμορ του Ντοστογιέφσκι, αποτελεί το όχημα για να παρακολουθήσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη, μέσα από ένα παιχνίδι σχέσεων και αυτογνωσίας και κυρίως, μέσα από την «κωμική» κατάσταση της κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

«Μην ξεχνάτε. Ο κόσμος αγαπάει τον βούρκο του και δε θέλει να του τον αναταράζουν.

Γι’ αυτό και θα γελοιοποιήσουν την πράξη σας. Η γελοιοποίηση είναι το ισχυρότερο  όπλο.»

Πού οδηγεί τελικά αυτό το αδυσώπητο ταξίδι; Στην εύρεση του Θεού, ή μήπως στην εύρεση της ίδιας της πίστης;

 

Διασκευή -μετάφραση: Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος, Κωνσταντίνος Χατζής

Σκηνοθεσία-φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής

Ερμηνεύουν: Μάνος Καρατζογιάννης, Θύμιος Κούκιος, Ντένης Μακρής, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Μιλτιάδης Φιορέντζης

Φωτογραφίες: Γεωργία Λένη

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ (3)

info

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Πρεμιέρα: Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος), 8 ευρώ (άνεργοι, φοιτητές/μαθητές,άτομα άνω των 65 ετών), 5 ευρώ (ατέλειες)

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00-14:00 & στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.

Μοιράσου το άρθρο: