Η Ελληνίδα συνθέτης, ερμηνεύτρια και μουσικός της Metal σκηνής Olivia Hadjiioannou, γνωστή και ως Oh, τιμήθηκε με το βραβείο Best Experimental Mixed Media Short Film στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Paleochora Lost World Short Film Festival, για το μουσικό της βίντεο με τίτλο «Red Lion» (τραγούδι από το άλμπουμ «Metallia»).

Το φεστιβάλ ταινιών Lost World, που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιοχώρα Χανίων από την 1η ως τις 5 Ιουνίου  ήταν ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που δέχθηκαν το «Red Lion» φέτος.

Το βραβείο απονεμήθηκε στην Olivia από την ιδρυτή του Φεστιβάλ-σκηνοθέτη Linda McGuire και τα μέλη της κριτικής επιτροπής Paul McGuirk (Καθηγητής Κινηματογράφου & Συγγραφέας) και τον βετεράνο στην διανομή ταινιών και κινηματογραφικό ατζέντη Bruno Chatelin (CEO της FilmFestivals.com)

Στο Φεστιβάλ υποβλήθηκαν συνολικά περισσότερες από 350 ταινίες και από αυτές επιλέχθηκαν 69 από 19 διαφορετικές χώρες.

Η συγκεκριμένη διάκριση για την Oh ήταν η τέταρτη διάκριση στη σειρά για το μουσικό βίντεο του τραγουδιού της, «Red Lion». Το εν λόγω βίντεο έχει αποσπάσει επίσης το βραβείο Best Music Video στο εναρκτήριο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γαλλικής Ριβιέρα French Riviera Film Festival (FRFF) στις Κάννες της Γαλλίας. Ακόμα έχει αποσπάσει το βραβείο Best Music Video στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Cosmocinema στο Λονδίνο, καθώς και το βραβείο Best Music Video Short στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Μουσικής The Psychedelic and Transpersonal Film and Music Festival που έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου 2019 στο The Producer’s Club της Νέας Υόρκης.

Η συνθέτης και μουσικός Oh έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή μουσική σκηνή με το βραβευμένο μουσικό βίντεο Trials το (2013).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: