Με τον τίτλο «Leonardo da Vinci, 500 χρόνια παρουσίας (1519-2019)» οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης παρουσιάζουν ένα διαθεματικό αφιέρωμα στον σπουδαίο ζωγράφο, αρχιτέκτονα, μηχανικό, αστρονόμο, φιλόσοφο, ανατόμο, μαθηματικό, γλύπτη, εφευρέτη, ποιητή και μουσικό  Leonardo da Vinci.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου για τον εορτασμό του Θερινού Ηλιοστασίου. Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος υποδέχεται τους μικρούς και μεγάλους φίλους της Επιστήμης και της Τεχνολογίας παρουσιάζοντας τις εργασίες των μαθητών της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το αφιέρωμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, προβολές, δρώμενα, μηχανικές και εικαστικές δημιουργίες, όλα έργα που εμπνεύστηκαν από τον Leonardo da Vinci και οι χώροι της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος γεμίζουν από κατασκευές με μηχανές και χάρτες, διαδραστικά παιχνίδια και εικαστικές εργασίες.

«Η παρούσα εκδήλωση παρουσιάζει το αποτέλεσμα της προσπάθειας των μαθητών της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης να γνωρίσουν και να κατανοήσουν το έργο του μεγάλου επιστήμονα, καλλιτέχνη και κατεξοχήν ενσαρκωτή του αναγεννησιακού ανθρώπου, πρωτοπόρου της νεότερης σκέψης Leonardo Da Vinci. Το σχολείο, με επιδίωξη τη δημιουργική γνώση και ανοιχτό σε εξωστρεφείς δράσεις, απευθύνθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου με πρόταση συνεργασίας για ένα διαθεματικό πρόγραμμα πάνω στη ζωή και το έργο του Leonardo Da Vinci» δηλώνουν οι διευθυντές του γυμνασίου και του λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, Παρασκευάς Γιαλούρης και Χρήστος Φανίδης.

συνολική επιμέλεια της έκθεσης έχει η καθηγήτρια Αισθητικής Αγωγής του σχολείου, Χριστίνα Παπαδάκη, ενώ τον συντονισμό όλων των επιμορφωτικών επισκέψεων του προγράμματος είχε ο υποδιευθυντής Μιχαήλ Μιχαλιός.

Στην προετοιμασία της έκθεσης συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Χρύσα Αγγελίδου, χημικός, Λάμπρος Αθανασόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Ελένη Γκόνου, φιλόλογος, Σοφία Γουρνά, καθηγήτρια Πληροφορικής, Παντελής Διαμάντης, καθηγητής Τεχνολογίας, Χριστίνα Δρακοπούλου, φιλόλογος Αγγλικής, Δέσποινα Ζαμάνη, θεολόγος, Μιχαήλ Κατσίπης, καθηγητής Τεχνολογίας, Τόνια Καφετζάκη, ιστορικός,  Λουκία Κοπτερίδου, φιλόλογος Γερμανικής, Κωσταντίνα Μπελεσιώτη, καθηγήτρια Οικονομικών, Κατερίνα Ρωμαίου, φιλόλογος Γαλλικής, Δέσποινα Χατζηκυριάκου, φιλόλογος Αγγλικής.

Την ημέρα των εγκαινίων που πραγματοποιούνται την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, διοργανώνεται εκδήλωση στο φουαγιέ έξω από την Βιβλιοθήκη, κατά τη διάρκεια της οποίας το σχολείο της Ευαγγελικής Σχολής παρουσιάζει ομιλίες, θεατρικό και μουσικό δρώμενο, αφιερωμένα στο έργο του Leonardo da Vinci.

Τόσο στην εκδήλωση όσο και στην έκθεση, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


info

«Leonardo da Vinci, 500 χρόνια παρουσίας (1519-2019)»

  • Έκθεση: Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, ώρα 18:00-21:00
  • Εκδήλωση: Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 19:00-20:00
  • Στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Συγγρού 387, Π. Φάληρο
  • Τηλ.: 210.9469631 και 210.9469632

Μοιράσου το άρθρο: