Για την τιμή των 379.500 δολαρίων (340.000 ευρώ) πωλήθηκαν εχθές (Τετάρτη 21/6) από τον οίκο δημοπρασιών Christie’s, αντικείμενα της Τζάκι Κένεντι: ένα ρολόι χειρός του οίκου Καρτιέ και ένας πίνακας που ζωγράφισε το 1963 ως ευχαριστήριο δώρο.

Το όνομα του αγοραστή δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη δημοπρασία οι προσφορές τις οποίας διαμορφώθηκαν σε αίθουσα του οίκου στη Νέα Υόρκη, το τελικό ποσό «έκλεισε» μέσα σε διάστημα τριών λεπτών. Οι προσφορές έγιναν ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά.

Ο οίκος Christie’s είχε υπολογίσει αρχικά ότι το ρολόι και ο πίνακας, που πωλούνταν ενιαία, θα έφθαναν το ποσό των 120.000 δολαρίων (107.000 ευρώ).

Το ρολόι, της σειράς Τank, φέρει εγχάραξη στο πίσω μέρος, και δόθηκε στην τότε Πρώτη Κυρία από τον κουνιάδο της, πρίγκηπα Στάνισλας («Στας») Ράτζιβιλ.

Η ακουαρέλα της Κένεντι ζωγραφίστηκε το 1963 ως ενθύμιο μιας πεζοπορίας 80 χιλιομέτρων (50 μιλίων) που έγινε στο Παλμ Μπιτς, την οποία οργάνωσαν ο Ράτζιβιλ και άλλοι φίλοι των Κένεντι.

Τα περισσότερα προσωπικά αντικείμενα της Κένεντι δημοπρατήθηκαν το 1996, μετά από τον θάνατό της το 1994 από καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών. Η δημοπρασία εκείνη, στον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, έφτασε το συνολικό ποσό των 34 εκατομμυρίων δολαρίων (30,4 εκατ. ευρώ).

Ο πωλητής του ρολογιού επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος αλλά έχει υποσχεθεί να προσφέρει ποσοστό των κερδών του στο Εθνικό Κληροδότημα για τις Τέχνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: http://www.christies.com

Μοιράσου το άρθρο: