Ένα ομοίωμα του κεφαλιού του σε φυσικό μέγεθος, κατασκευασμένο από τουβλάκια LEGO, έφτιαξε ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Εντ Σίραν, προκειμένου να το χαρίσει για καλό σκοπό σε φιλανθρωπική οργάνωση του Φράμλινγκαμ απ’ όπου κατάγεται.

Το προσωπικό του St Elizabeth Hospice, κέντρου φροντίδας ατόμων που πάσχουν από εκφυλίστηκες και ανίατες νόσους, τόνισε τη σημασία της γενναιόδωρης πράξης του Σίραν, υπογραμμίζοντας ότι και στο παρελθόν ο καλλιτέχνης έχει  δωρίσει προσωπικά του πράγματα στη φιλανθρωπική οργάνωση,  προκειμένου αυτά να πουληθούν και να συγκεντρωθούν έτσι χρήματα για τη φροντίδα των ασθενών.

Ο τραγουδιστής ήταν «πραγματικά γενναιόδωρος»… «Πολύ συχνά κάνει ξεκαθάρισμα και τους δωρίζει αντικείμενά του», δήλωσε στο BBC η εκπρόσωπος του κέντρου φροντίδας, Έλεν Όουεν και πρόσθεσε: «Αυτή τη φορά μας δώρισε το κεφάλι» (από LEGO), ενώ  τόνισε ότι δεν έχει ακόμα αποφασιστεί αν θα πουληθεί η κατασκευή από LEGO τουβλάκια. Όπως εξήγησε, το πιθανότερο είναι το νέο αντικείμενο που χάρισε ο τραγουδιστής να εκτεθεί σε ένα από τα κέντρα φροντίδας της οργάνωσης και στη συνέχεια να πουληθεί σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα και με το μουσικό περιοδικό NME, οι υπεύθυνοι του κέντρου φροντίδας St Elizabeth Hospice έκαναν λόγο για μια «απίστευτη δωρεά» εκ μέρους του τραγουδιστή. Όπως ανέφεραν, ο Εντ Σίραν τους έχει χαρίσει επίσης ένα πικ -απ, ακουστικά, σκέιτμπορντ και άλλα αντικείμενα τα οποία πωλούνται στο διαδίκτυο και τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση των σκοπών της οργάνωσης.

Η Όουεν είπε ακόμη ότι η οργάνωση «ευχαριστεί όλη την οικογένεια» του καλλιτέχνη. Η μητέρα του τραγουδιστή, Ίμοτζεν Σίραν έχει κάνει αρκετές δωρεές χειροποίητων κοσμημάτων για να συγκεντρώσει χρήματα για το κέντρο φροντίδας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC/NME

Φωτογραφία: AP /Markus Schreibe

 

 

Μοιράσου το άρθρο: