Στη μικρή οθόνη θα προβληθεί η ιστορία της δολοφονίας της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, μήνες μετά την καταδίκη του δολοφόνου της, Δανού εφευρέτη, Πίτερ Μάντσεν, σε ισόβια κάθειρξη.

ο Τομπίας Λίντχομ, ένας από τους σεναριογράφους της επιτυχημένης δανέζικης τηλεοπτικής σειράς «Borgen», υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία της σειράς με τίτλο «The Investigation».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λίντχολμ για το σήριαλ, ο Μάντσεν «δεν θα συμπεριληφθεί ποτέ στη σειρά», η οποία άλλωστε είναι επικεντρωμένη στην ιστορία του θύματος, των φίλων και της οικογένειας της Κιμ Βαλ, καθώς και στα στοιχεία των ερευνών της αστυνομίας για τη δολοφονία της.

Όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», ο Λίντχομ σκοπεύει επίσης να κάνει μια σειρά, στην οποία θα παρουσιάζονται γνωστά εγκλήματα και στην οποία «θα απεικονίζεται η πραγματικότητα και τα γεγονότα με ψυχραιμία και ακρίβεια».

Η 30χρονη Κιμ Βαλ συνεργαζόταν με τις εφημερίδες «The Guardian» και «The New York Times», καθώς και το περιοδικό «Time».

Η δημοσιογράφος εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2017, αφού επιβιβάστηκε στο αυτοσχέδιο υποβρύχιο του Μάντσεν για να πάρει συνέντευξη από τον εφευρέτη. Το διαμελισμένο σώμα της εντοπίστηκε, λίγο αργότερα, να επιπλέει στο λιμάνι της Κοπεγχάγης.

Σύμφωνα με την «εκδοχή» του Μάντσεν η δημοσιογράφος πέθανε σε ένα ατύχημα στο υποβρύχιο και ο ίδιος «την έριξε στη θάλασσα». Ωστόσο, από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι όσα υποστηρίζει ο ίδιος δεν ευσταθούν και γι’ αυτό, τον Απρίλιο, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Βαλ.

«Αποφασίσαμε νωρίς ότι η μοίρα της Κιμ δεν πρέπει να ξεχαστεί και αναπτύξαμε στενή σχέση με τον Γενς Μουλέρ στην πορεία των ερευνών», είπαν οι γονείς της Βαλ, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη δημιουργία της σειράς, όπως και ο επικεφαλής του τμήματος ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, Γενς Μουλέρ.

Η σειρά «The Investigation» αποτελείται από 6 επεισόδια και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της TV2 της Δανίας και των τηλεοπτικών καναλιών TV4 & C More της Σουηδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου: Jens Dresling/Ritzau Foto μέσω AP

Μοιράσου το άρθρο: