Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Liza Minnelli μάλλον χρειάζεται (περισσότερα) χρήματα, αφού αποφάσισε να πουλήσει τη συλλογή της με έργα του διάσημου εκπροσώπου της Pop Art, Andy Warhol.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Minnelli ζητά αγοραστές για τα 22 έργα του Warhol που έχει στην κατοχή της, αφού πριν από δύο χρόνια ζητούσε συνολικά 40 εκατομμύρια δολάρια από τον υποψήφιο αγοραστή ολόκληρης της συλλογής της. Και επειδή τότε κανείς δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, η ηθοποιός αποφάσισε τελικά να πουλήσει τα έργα της ένα-ένα. Η απόφασή της θα την κάνει πιθανόν ακόμα πιο πλούσια, εφόσον η τιμή πώλησης κάθε έργου ξεχωριστά είναι τέτοια που αθροιστικά θα αυξηθεί και η χρηματική αξία ολόκληρης της συλλογής, σε σχέση με το ποσό που η μεγάλη κυρία του θεάματος είχε ζητήσει αρχικά.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας Page Six, πηγή από την Ελβετία αναφέρει ότι μια μεταξοτυπία της μητέρας της Minnelli, Judy Garland, πωλήθηκε ήδη σε ανώνυμο αγοραστή για 7 εκατομμύρια δολάρια.

«Η Liza πρέπει να είναι ευτυχισμένη που κανείς δεν έκλεισε συμφωνία τότε (πριν από δύο χρόνια), γιατί η συλλογή αξίζει τώρα πολλά περισσότερα» ανέφερε ένας έμπορος έργων τέχνης στην Page Six. «Η υψηλότερη τιμή που έχει πληρωθεί για έναν Warhol είναι για 105,4 εκατομμύρια δολάρια – για το “Silver Car Crash (Double Disaster)”».

Να σημειωθεί ότι το πορτραίτο της Garland που πωλήθηκε ήταν ένα από τα τρία πορτραίτα στη συλλογή της Minnelli, η οποία περιλαμβάνει επίσης και τέσσερα πορτραίτα της ιδίας και τρία του πατέρα της, του σκηνοθέτη του Χόλιγουντ, Vincente Minnelli.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Page Six

Φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: