Από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου μεταφέρεται στην Αθήνα το Θεματικό Πάρκο «Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά». Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη, την επίσκεψή τους στο πάρκο που θα βρίσκεται στο Μαρούσι, πριν ακόμα αρχίσει να λειτουργεί, έχουν ήδη «κλείσει» πάνω από πενήντα χιλιάδες μαθητές, όχι μόνο από την Αττική, αλλά και από τους γύρω νομούς.

Να σημειωθεί ότι στη Θεσσαλονίκη, όπου παρουσιάστηκε το θεματικό πάρκο πριν έρθει στην Αθήνα, η προσέλευση του κοινού ξεπέρασε τους εκατόν πενήντα χιλιάδες επισκέπτες.

Η ΔΕΘ- HELEXPO και η δημιουργική ομάδα Dream Workers, με τη συμμετοχή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, φιλοδοξούν να προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους που πρόκειται να επισκεφτούν το μαγικό κόσμο του δημοφιλούς Έλληνα παραμυθά.

Για τρεις μήνες, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο «Εξπρές των Ονείρων», γνωστό και ως το «Τρένο που πάει παντού», προκειμένου να περιηγηθούν ανάμεσα στους ήρωες και στους φανταστικούς τόπους του Τριβιζά.

Από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας, που με το μυστικό του όπλο αφαιρεί το μανά από τους μανάβηδες και τους μεταμορφώνει σε βίδες, ως το ευωδιαστό, αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια, μέχρι το στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας, που κλέβει φωνές παιδιών που τραγουδούν τα κάλαντα, και ως το μυθικό ζαχαροπλαστείο του Λιχουδιστάν, πολλοί, επιμέρους φανταστικοί κόσμοι απαρτίζουν το πρωτότυπο, παραμυθένιο πάρκο αναψυχής.

Μιλώντας για τις δημιουργίες του, αλλά και για την ίδια τη διαδικασία της δημιουργίας, ο κ. Τριβιζάς, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του θεματικού πάρκου ανέφερε: Τα παιδικά αναγνώσματα μας αγγίζουν βαθύτερα, μας επηρεάζουν δραστικότερα και κάποιες φορές μας συνοδεύουν για μια ολόκληρη ζωή…Μία ιδέα που δημιουργήθηκε στη μοναξιά ενός γραφείου, είναι εντυπωσιακό να την βλέπεις μπροστά σου τρισδιάστατη» πρόσθεσε.

Στο παραμυθένιο Πάρκο θα εκτίθενται και κάποια προσωπικά αντικείμενα του Ευγένιου Τριβιζά, όπως η πρώτη του γραφομηχανή, από την οποία, όπως είπε, «ακούγονται διάφοροι περίεργοι ήχοι», καθώς και ένα μουσικό κουκλάκι που έπαιζε όταν ήταν μικρός… «Αντικείμενα “ευτελή” για κάποιους, αλλά τεράστιας συναισθηματικής αξίας για μένα. Είναι δύσκολο άλλωστε να βάλεις τιμή στις αναμνήσεις» είπε ο παραμυθάς.

Με την ευκαιρία του ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού ταξιδιού των παιδιών στους Μυστικούς Κόσμους του Τριβιζά, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και εμψυχωτές αναλαμβάνουν το ρόλο των ξεναγών, ερμηνεύοντας τους αγαπημένους χαρακτήρες των βιβλίων του Έλληνα συγγραφέα, φιλοδοξώντας να προσφέρουν μέσα από παιχνίδια, δράσεις, γρίφους, χορό, τραγούδι, μία διαδραστική εμπειρία υψηλής αισθητικής για μικρούς και μεγάλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: