Στο πλαίσιο της ετήσιας πώλησης μουσικών οργάνων και αντικειμένων διάσημων καλλιτεχνών, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (15/12) μια δημοπρασία στο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου από τον οίκο Bonhams, στη διάρκεια της οποίας, δύο κιθάρες, μια του Prince και μια του Jimi Hendrix, θα διατεθούν προς πώληση.

Η κιθάρα του Hendrix αναμένεται να πωληθεί για περισσότερες από 80.000 στερλίνες (95.000 ευρώ ή για 101.000 δολάρια). Πρόκειται για την ακουστική Epiphone, του διάσημου μουσικού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 27 ετών, το 1970. Για την ιστορία, το περιζήτητο μουσικό όργανο αγοράστηκε από τον Αμερικάνο ρόκερ   στη Νέα Υόρκη, όπου έκανε περιοδεία το 1967, από δεύτερο χέρι, για 25 δολάρια.

Η Κάθριν Σκόφιλντ, επικεφαλής του τμήματος ψυχαγωγίας του Bonhams, αναφέρει: «Ήταν πράγματι η κιθάρα που είχε για το μεγαλύτερο διάστημα (ο Hendrix) … και επειδή είναι ακουστική κιθάρα, είναι πολύ πιθανό να συνέθεσε ορισμένα από τα τραγούδια του σε αυτήν».

H cloud κιθάρα που κατασκευάστηκε μετά από παραγγελία και χρησιμοποιούσε σε περιοδεία του ο Prince το 1993, αξίας μεταξύ 25.000 και 30.000 στερλινών, θα πωληθεί επίσης στο Λονδίνο, αναφέρουν οι αρμόδιοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το άρθρο: