Το ορειχάλκινο άγαλμα της Κρίστεν Βίσμπαλ, γνωστό ως «Άφοβο Κορίτσι» θα κοιτά για πάντα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς θα αποκτήσει τη μόνιμη θέση του στην Financial District του Μανχάταν, στο τέλος του χρόνου.

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών State Streetb Global Advisors (SSGA) ζήτησε την κατασκευή του αγάλματος, στο πλαίσιο  εκστρατείας για την αύξηση του αριθμού των γυναικών που συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών, και το γλυπτό αποκαλύφθηκε κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 2016.

Αρχικά το κορίτσι από ορείχαλκο, επρόκειτο να είναι μια μη μόνιμη κατασκευή, καθώς στεκόταν απέναντι στο εδώ και χρόνια σύμβολο της Γουόλ Στριτ, τον «Επιτιθέμενο Ταύρο», το διάσημο άγαλμα του Αρτούρο ντι Μόντικα.

Να σημειωθεί ότι, η Βίσμπαλ έχει κατασκευάσει 1.000 αντίγραφα του γλυπτού, ύψους 61 εκατοστών, πιστά στο πρωτότυπο, τα οποία πωλούνται στην τιμή των 6.500 δολαρίων το ένα και διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο που μπορεί, βεβαίως, να πληρώσει ένα τέτοιο ποσό.

Με σχετική ανακοίνωση σε επίσημη ιστοσελίδα που αφορά το «Άφοβο Κορίτσι», η δημιουργός αναφέρει: «Ελπίζω το περιορισμένων αντιτύπων ορειχάλκινο γλυπτό να είναι σύμβολο ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης, αλλά και υπενθύμιση ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο φύλων και διαφορετικών κουλτουρών είναι το πεφωτισμένο μονοπάτι προς πιο έξυπνες και πιο σίγουρες αποφάσεις». Η ίδια επισημαίνει ότι το 20% των εσόδων από τις πωλήσεις των αγαλμάτων θα διατεθεί ως δωρεά σε  μη κυβερνητικές οργανώσεις που υποστηρίζουν νέες γυναίκες με σκοπό την ανάδειξη του ζητήματος της ισότητας των δύο φύλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: AP/ Mark Lennihan και Craig Ruttle

Μοιράσου το άρθρο: