Έναν πίνακα του ‘Αντι Γουόρχολ σε μεταξοτυπία, τυλιγμένο μέσα σε ένα ντουλάπι αποθήκης, ανάμεσα σε παλιά πράγματά του, βρήκε ο Αμερικάνος Ρόκερ Άλις Κούπερ.

Ο πίνακας «Little Electric Chair», που φέρει τη μονογραφή του Γουόρχολ, είναι ένα δώρο που είχε δοθεί στον τραγουδιστή και τραγουδοποιό πριν από δεκαετίες, την ύπαρξη του οποίου ο ίδιος είχε ξεχάσει.

Ο μάνατζερ του καλλιτέχνη, Σεπ Γκόρντον, ανέφερε πως ο πίνακας, που εικονίζει μια ηλεκτρική καρέκλα στα χρώματα του κόκκινου και του μαύρου, δόθηκε στον καλλιτέχνη ως δώρο γενεθλίων από την άλλοτε σύντροφό του Κούπερ, Σίντι Λανγκ.

Ένας παρόμοιος πίνακας, διαφορετικού μεγέθους πωλήθηκε για 10,5 εκατομμύρια δολάρια το 2014, σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στη Νέα Υόρκη.

Ο 69χρονος ‘Αλις Κούπερ δεν είχε δει τον πίνακα αυτόν από το 1971 ή το 1972 αλλά θυμήθηκε την ύπαρξή του σε μια συζήτηση πριν από μερικά χρόνια με έναν έμπορο τέχνης και έκτοτε άρχισε να τον αναζητά.

«Ήταν άλλη εποχή. Ο ‘Αντι δεν είχε πεθάνει, οι πίνακές του δεν είχαν τόση αξία και ο ‘Αλις εμφανιζόταν στο Madison Square Garden με εισιτήριο 3,50 δολάρια», ανέφερε ο Γκόρντον.

Πηγές: BBC/ The Guardian/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: