Πέθανε ο δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη», Στίβεν Χίλενμπεργκ

Ο Στίβεν Χίλενμπεργκ, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε χθες, Τρίτη 27/11, το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon.

Ο ίδιος ο δημιουργός είχε ανακοινώσει πέρσι ότι έπασχε από  τη νόσο του Λου Γκέριγκ, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση. Το τηλεοπτικό δίκτυο που είναι ιδιαίτερα αγαπητό κυρίως στα παιδιά, ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS… Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon και οι καρδιές μας πηγαίνουν σ’ ολόκληρη την οικογένειά του».

Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ του Σφουγγαράκη» με πρωταγωνιστή το θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του, που ζουν στην υποβρύχια πόλη του βυθού του Μπικίνι, μεταδόθηκε για πρώτη φορά από την τηλεόραση τον Μάιο του 1999.

Το δημοφιλές καρτούν απέσπασε πολλά βραβεία, ενώ οι ιστορίες του Μπομπ έγιναν βιβλία, κινηματογραφικές ταινίες, ακόμη και μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ.

Όταν άρχισε να δημιουργεί τα θαλάσσια πλάσματά του, ο Χίλενμπεργκ εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στη Νότια Καλιφόρνια, ειδικευμένος στη θαλάσσια βιολογία και χρησιμοποιούσε τους ήρωές του ως εκπαιδευτικά εργαλεία.

«Ο Στιβ διαπότισε τον Μπομπ Σφουγγαράκη με μια μοναδική αίσθηση χιούμορ και αθωότητας που έφερε χαρά σε γενιές παιδιών και οικογένειες παντού στον κόσμο», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Nickelodeon.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP, αρχείο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος