Το κάστρο στο οποίο έμενε τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του, στο προάστιο Elewijt του Βελγίου, ο φημισμένος Φλαμανδός ζωγράφος Πιέτερ Πάουλ Ρούμπενς, τίθεται προς πώληση στην (αρχική) τιμή των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ζωγράφος –εκπρόσωπος του κινήματος του Μπαρόκ- έμεινε στο εν λόγω κάστρο ως το θάνατό του (σε ηλικία 62 ετών) το 1640.

Ζωγράφισε εκεί πολλούς πίνακες, ανάμεσα σε αυτούς και το έργο με τίτλο: «Θέα του Χετ Στέεν, νωρίς το πρωί» (1636).

Σε ανακοίνωσή του, το μεσιτικό γραφείο Engel & Völkers που έχει αναλάβει την πώληση της κατοικίας αναφέρει: «Ο τωρινός ιδιοκτήτης προχώρησε από το 1955, σταδιακά, σε εργασίες ανακαίνισης και το 2009 το κάστρο ανακηρύχθηκε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς».

Η ιδιοκτησία, που απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την Αμβέρσα, προς το νότο, διαθέτει 33 δωμάτια, ενώ και στις τρεις πλευρές της περιβάλλεται από τάφρο.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης το μεσιτικό γραφείο, υπεύθυνο για την πώληση, αναφέρει: «Ο παγκοσμίου φήμης ζωγράφος από την Αμβέρσα, Πιέτερ Πάουλ Ρούμπενς αγόρασε το κάστρο για να ζήσει εκεί με τη δεύτερη σύζυγό του, τη 16χρονη Ελένα Φουρμέντ. Ανασχεδίασε πλήρως το κάστρο σε φλαμανδικό αναγεννησιακό στυλ και παρήγγειλε να τοποθετηθεί το οικόσημό του πάνω από το τζάκι, στο σαλόνι… ».

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για το αν βρέθηκε αγοραστής για το γνωστό και ως «Κάστρο του Ρούμπενς», που χτίστηκε το 1304.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP /Hans Punz/ αρχείο

Μοιράσου το άρθρο: