Το Λούβρο σημείωσε Ρεκόρ επισκέψεων τη χρόνια που μας πέρασε, χάρη στο βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ και του Τζέι Ζι. Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν το παρισινό μουσείο το 2018 και όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του, αυτός ο αριθμός επισκέψεων είναι ο μεγαλύτερος για οποιοδήποτε μουσείο στην ιστορία.

Μετά τη μείωση των επισκέψεων που είχε σημειωθεί από τον Νοέμβριο του 2015, λόγω των τζιχαντιστικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, η ανάκαμψη στην επισκεψιμότητα συνέβαλε, ώστε το μουσείο να παρουσιάσει άνοδο του αριθμού των επισκεπτών του κατά 25%. Συγκεκριμένα, για το 2018, το Λούβρο σημείωσε το ρεκόρ των 10,2 εκατομμυρίων επισκεπτών.

Σε ανακοίνωση των υπεύθυνων του μουσείου επισημαίνεται η ικανοποίηση από την ανταπόκριση που είχε το βίντεο κλιπ της Μπιγιονσέ και του συζύγου της Τζέι Ζι για το τραγούδι «APES**T», όπου το ζευγάρι τραγουδάει μπροστά από τη Μόνα Λίζα, την Αφροδίτη της Μήλου και άλλα σημαντικά έργα τέχνης.

«Είναι καλό που βλέπουμε ότι αυτοί οι Αμερικανοί καλλιτέχνες, δημιουργοί του σήμερα, ενδιαφέρονται για ένα μουσείο αρχαιολογίας και αρχαίας τέχνης» ανέφερε στο Reuters ο διευθυντής του Λούβρου, Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

Μέχρι στιγμής, το βίντεο της Μπιγιονσέ έχει συγκεντρώσει περίπου 150 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία:AP/Markus Schreibe, αρχείο

Σχετική είδηση: Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας για το Λούβρο

Μοιράσου το άρθρο: