Το ΤEDxAcademy επιστρέφει και εφέτος για 8η χρονιά στις 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Ο καλύτερος μας εαυτός – Our Best Self» και υποδέχεται διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές.

Μερικά από τα θέματα που θα παρουσιάσουν οι ομιλητές είναι:

-Η σημασία της γυναίκας στη σημερινή εποχή

-Πώς διαμορφώνει η τεχνολογία την ίδια μας τη ζωή

-Πώς το fintech ενδυναμώνει ανθρώπους και χώρες

-Τρόποι εξερεύνησης της προσωπικής μας εργασιακής ασφάλειας

-Πώς μπορεί η ιστορία να μας βοηθήσει να βρούμε τον πραγματικό μας εαυτό

-Η κοινωνική επιχειρηματικότητα ως εναλλακτικό μέσο δράσης

Στην πρώτη ενότητα με τίτλο ‘The World at its best, η Anastasia Mikova, δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, ο Andreas Stavropoulos, Technology Investor, ο Spiros Margaris, Fintech Expert και ο Jacob Morgan, Best-Selling Author, Keynote Speaker & Futurist, θα μοιραστούν με το κοινό το όραμα τους για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τον κόσμο.

Στη συνέχεια, στην ενότητα Communities at their best, η Maria Efthymiou, Καθηγήτρια Ιστορίας, ο Nikos Vettas, Καθηγητής Οικονομικών, η Melina Taprantzi, Κοινωνική Επιχειρηματίας και ο David Katz, Κοινωνικός Επιχειρηματίας, υποστηρίζουν ότι η μεγαλύτερη ‘υπερδύναμη’ στον κόσμο είναι η ικανότητα να οραματιστεί κανείς το μέλλον, να προκαλέσει ενθουσιασμό και αυτό να το μοιραστεί και με τους υπόλοιπους γύρω του ώστε να το κάνει πραγματικότητα. Τέλος, στην ενότητα Our best self, ο Andonis Foniadakis, Χορογράφος, ο Robin Farmanfarmaian, Συγγραφέας – Επιχειρηματίας, ο Dean Karnazes, Υπερ-μαραθωνοδρόμος, ο Caspar Berry, Επαγγελματίας Παίκτης Πόκερ και η Λίνα Νικολακοπούλου, Στιχουργός  και Συνθέτης, θέτουν μέσα από την προσωπική τους εμπειρία και διαδρομή ερωτήματα όπως: Πώς είναι το όραμα μας για τον καλύτερο μας εαυτό; Παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις; Τι μας δίνει κίνητρο; Πως διαχειριζόμαστε το ρίσκο; Πως αντιλαμβανόμαστε το μέλλον; Είμαστε τελικά έτοιμοι για τον καλύτερο μας εαυτό;

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του TEDxAcademy, Νίκη Συροπούλου, δήλωσε: «Φέτος, στην 8η χρονιά του TEDxAcademy στην Αθήνα, θέλαμε να κάνουμε -φαινομενικά- εύκολες ερωτήσεις. Έχουμε επίδραση στον κόσμο; Κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των συμπολιτών μας; Εύκολες ερωτήσεις, χωρίς όμως τόσο προφανείς απαντήσεις. Οι ομιλίες των καλεσμένων μας, ανθρώπων πρωτοπόρων με καινοτόμες ιδέες και όραμα από διαφορετικά υπόβαθρα, θα μας βοηθήσουν να τις απαντήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Οι εγγραφές για συμμετοχή στο TEDxAcademy 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται συνεχώς το επόμενο διάστημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του TEDxAcademy, www.tedxacademy.com, αλλά και στα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης του οργανισμού.

Δύο λόγια για το TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στη διάδοση ιδεών, συνήθως με τη μορφή σύντομων και ισχυρών συνομιλιών. Η TED ξεκίνησε το 1984 ως συνέδριο όπου η τεχνολογία, η ψυχαγωγία και ο σχεδιασμός συγκλίνουν και σήμερα καλύπτει σχεδόν όλα τα θέματα – από την επιστήμη έως την επιχειρηματικότητα σε παγκόσμια θέματα. Κάθε χρόνο στην ετήσια εκδήλωσή της, ορισμένοι από τους κορυφαίους στοχαστές και επαγγελματίες στον κόσμο καλούνται να μοιραστούν με το κοινό, την εμπειρία και το πάθος τους. Ο Bill Clinton, ο Bill Gates, η Jane Goodall, ο Frank Gehry, είναι μόνο μερικοί από τους εξαιρετικούς ομιλητές του. Εν τω μεταξύ, οι ανεξάρτητες εκδηλώσεις TEDx βοηθούν να μοιράζονται ιδέες σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.ted.com  για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία TED και τις συνομιλίες της.

Δύο λόγια για το TEDxAcademy

Η Ακαδημία ιδρύθηκε αρχικά από τον Πλάτωνα στην Αθήνα το 387 π.Χ. και ήταν μια πλατφόρμα συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών για τη λογοτεχνία, την επιστήμη και την τέχνη με σκοπό την προώθηση της κοινωνίας. Περίπου 2000 χρόνια αργότερα, η TED βασίζεται στην ίδια αρχή και η TEDxAcademy εμπνέεται από τη σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον, δημιουργώντας μια πλατφόρμα για διάλογο που θα βοηθήσει στην αλλαγή στην Ελλάδα. Η TEDxAcademy διοργανώνει κάθε χρόνο μια εκδήλωση, όπου αξιόλογοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται τις ιδέες τους. Ιδέες που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά στο μέλλον της χώρας μας.

 Το TEDxAcademy είναι ένας Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός. Τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής προσφέρουν από τον προσωπικό τους χρόνο για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων.

Μεταξύ των ομιλητών των προηγούμενων ετών του TEDxAcademy ήταν οι: Richard Saul Wurman ιδρυτής του, Peter Diamandis co-founder of Singularity University, Daniele Kraft founder of Exponential Medicine at Singularity University, Michael Ignatieff, James Robinson, Daniel Gilbert, Dimitri Nanopoulos και πολλές ακόμη σημαντικές προσωπικότητες.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

 

 

Μοιράσου το άρθρο: