Ένα transmedia στούντιο, όπου μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία-αντικείμενα, με τη βοήθεια διαφορετικών μέσων, αναβιώνει η δημοφιλής αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά «Sex and The City», καθώς και ολόκληρη η κουλτούρα της σύγχρονης αστικής ζωής σε μια ξακουστή μητρόπολη όπως η Νέα Υόρκη, δημιούργησαν ο αρχιτέκτονας Andr és Jaque και ο φωτογράφος Miguel de Guzmán, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων (Ιούνιος 1998) από την εποχή που προβλήθηκε για πρώτη φορά το «SATC».

Η συγκεκριμένη «αναδρομή» παρουσιάζεται στο πλαίσιο μιας σχετικής έκθεσης που θα φιλοξενεί ως τις 3 Απριλίου 2018, ο ανεξάρτητος οργανισμός αρχιτεκτονικής και τέχνης στο Σόχο του Μανχάταν, Storefront for Art and Architecture.

Οι επιμελητές της έκθεσης, που φέρει τον τίτλο «Sex and the So Called City», αναφέρουν: «Από τη μετάδοση του πρώτου επεισοδίου του SATC, το 1998, η αγορά ακινήτων στη Νέα Υόρκη έχει διπλασιαστεί». Και προσθέτουν: «Καθώς η Κάρι, η Σάρλοτ, η Μιράντα και η Σαμάνθα προχωρούσαν φορώντας ετερογενή ρούχα, αγορασμένα σε καταστήματα που λειτουργούν φιλανθρωπικές οργανώσεις, και στη συνέχεια φτάνοντας στην high end πολυτέλεια της επώνυμης μάρκας, και από το νοίκι διαμερίσματος με ένα υπνοδωμάτιο (έφτασαν να μένουν) σε διαμερίσματα που ανήκουν στον Κόσμο της Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων, σε μια αντίστοιχη εξέλιξη είχε μπει και η Νέα Υόρκη».

Αυτή η παράλληλη «πορεία»-εξέλιξη της πόλης και των ανθρώπων της, η διαμόρφωση συγκεκριμένων τάσεων και προτύπων, που σε μεγάλο βαθμό προβάλλονται και προωθούνται και από τη βιομηχανία του θεάματος, από σήριαλ όπως το «Sex and The City», μπορεί να είναι ένα «συμπέρασμα» ή αφορμή για συλλογισμό εκ μέρους των επισκεπτών της έκθεσης. Σε κάθε περίπτωση, είτε θέλουν να προσφέρουν αφορμές για προβληματισμό είτε όχι, οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας, εκθέτουν αν μη τι άλλο, για κάθε ενδιαφερόμενο, στοιχεία από το «καθρέφτισμα» πόλης-πολιτισμού-ανθρώπων τουλάχιστον για όσους μπορούν να απολαμβάνουν συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες, στις πιο «φωτεινές» και (από άποψη αφθονίας σε υλικά αγαθά τουλάχιστον) εύρωστες γωνιές του πλανήτη. Και όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τις συνήθειες των ηρώων του «Sex and the City» μπορούν να πάρουν μια μικρή «γεύση» από αυτές, εάν επισκεφτούν το Μανχάταν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/designboom

Φωτογραφία: CC Antonio Manfredonio- SA 2.0

Μοιράσου το άρθρο: