ΕΝΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
Επιμέλεια: Μαρία Σφυρόερα

Έγραψα το βιβλίο «Και το παραμύθι δεν τελείωσε», με σκοπό να τονίσω τη σημασία τού να γνωρίσουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς• να εξερευνήσουμε το παρελθόν μας για να κατανοήσουμε από πού ερχόμαστε κι έτσι να αποφασίσουμε προς τα πού πάμε. Ήθελα να γράψω ένα παραμύθι που να μιλάει για τα συνεχή ξεκινήματα και τέλη που έχει η ζωή και να βοηθάει στην εκ νέου ανακάλυψη της σημασίας τού να ζει κανείς έντονα από την αρχή ως το τέλος• ήθελα να διηγηθώ μια ιστορία που να μιλάει για την επιθυμία που έχουμε να είμαστε ελεύθεροι και το πώς παρ’ όλα αυτά μας παραλύουν οι φόβοι.

Δημιούργησα την Οντάι, μια πριγκίπισσα που ζει καθισμένη κοντά σ’ ένα παράθυρο στον πύργο ενός κάστρου –φυλακισμένη, με φρουρό το Μαύρο Δράκο του Φόβου– περιμένοντας ένα σημάδι που θα τη βοηθήσει να βρει το νήμα της ζωής της• καθώς όμως αντιλαμβάνεται πως το σημάδι αυτό ποτέ δεν θα έρθει, αποφασίζει να βγει από την πλοκή του παραμυθιού, να απελευθερωθεί από την αφήγηση του συγγραφέα και να αναλάβει τα ηνία της δικής της περιπέτειας στην αναζήτηση της ευτυχίας.

Η πρόθεσή μου είναι η αλληγορία της φυλακισμένης στο κάστρο πριγκίπισσας με φρουρό τον Δράκο, να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τη συναισθηματικότητα που βιώνει αυτός που αρνείται να αποτελεί το χαρακτήρα ενός μικρού βιβλίου γραμμένου από κάποιον άλλο, στο παρελθόν, με προκαταλήψεις και με φόβο μπροστά στην αλλαγή.

Νιώθω ότι οφείλουμε να ζούμε προκαλώντας διαρκώς το άγνωστο• πως πρέπει να τολμούμε να ακούσουμε, να εμπιστευτούμε και να ακολουθούμε το νόμο των ονείρων μας ώστε να δαμάσουμε το δικό μας Δράκο του Φόβου.
Και το παραμύθι δεν τελείωσε…

Odin Dupeyron


Ο ODIN DUPEYRON γεννήθηκε στην Πόλη του Μεξικού το 1970. Καλλιτεχνική φύση και πολύπλευρο ταλέντο, εκτός από τη συγγραφή, ασχολείται με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία, το κουκλοθέατρο, τη μουσική, αλλά και τον σχεδιασμό ρούχων. Στο Μεξικό, ο μονόλογός του ¡A Vivir!, σε συγγραφή και σκηνοθεσία του ίδιου, παίζεται επί εννέα συνεχή χρόνια, έχοντας συμπληρώσει περισσότερες από 1.400 παραστάσεις ενώ για τέταρτη χρονιά συνεχίζεται με επιτυχία και το θεατρικό έργο του Veintidós Veintidós. Είναι επικεφαλής και δημιουργός του Grupo Odin Dupeyron, ενός ομίλου που περιλαμβάνει εκδόσεις, θεατρικές παραγωγές και ψυχαγωγικό ιντερνετικό κανάλι (http://otv.mx/).

Και το παραμύθι δεν τελείωσε (πρωτότυπος τίτλος: Y colorín colorado, este cuento aún no se ha acabado) είναι το πρώτο του βιβλίο (2001) και έγινε «εθνικό bestseller», καθώς πούλησε στη χώρα του περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, ενώ έχει μεταφραστεί στα αγγλικά, στα γαλλικά και στα ιταλικά. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καλέντη, σε μετάφραση Αλέξη Αδρακτά (σελ.: 208, τιμή: €12,00).

Προσωπικές ιστοσελίδες: https://www.facebook.com/GrupoOdinDupeyron http://www.grupo-odindupeyron.com/

Μοιράσου το άρθρο: