Ο Βρετανός συνθέτης Μαξ Ρίχτερ έγραψε ένα έργο διάρκειας 8 ωρών στο οποίο έδωσε τον τίτλο «Ύπνος» (Sleep) και το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, στοχεύει σε αυτό ακριβώς: στο να κάνει δηλαδή το κοινό να αποκοιμηθεί κατά τη διάρκεια της παράστασής του, όπου μάλιστα θα προσφέρονται στους μουσικόφιλους ακόμα και κρεβάτια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του καλλιτέχνη, το έργο του συνδυάζει την ηλεκτρονική μουσική με μια μελωδία- νανούρισμα με βασικό όργανο το τσέλο.

«Πρόκειται για μια μουσική μελωδία για τη νύχτα και ελπίζω ότι οι άνθρωποι πράγματι θα κοιμηθούν κατά τη διάρκειά της» υπογραμμίζει ο Ρίχτερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύνθεσή του αποτελεί αφορμή για προβληματισμό σε σχέση με τους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της ζωής και ακριβώς γι’ αυτό καταλήγει να είναι ένα «καταφύγιο» για όσους θέλουν να ξεκουραστούν από της συνέπειες της υπερβολικά γρήγορης καθημερινότητας.
Το Sleep θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο στο Βερολίνο σε μία συναυλία που θα διαρκέσει από τα μεσάνυχτα έως τις 8 το πρωί.

Μοιράσου το άρθρο: