Ένα βιβλίο με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, με συγγραφέα τον Αλέξανδρο Γεωργίου. Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει σε μία περιληπτική αναφορά για την υπόθεση του βιβλίου:

me_aformi_ena_kakoithes (2)«Το πρόσωπο της αφήγησης, ηλικίας πενήντα τριών ετών, μέσα σε λίγες μέρες, ζει δύο καθοριστικά γεγονότα: την τυχαία διαπίστωση ενός Καρκίνου και τον Θάνατο της Μάνας. Με «αφορμή» αυτά τα δύο γεγονότα και με σκοπό την αντιμετώπιση και τη διαχείρισή τους, τη διαχείριση δηλαδή δύο ταυτόχρονων πενθών, ανακαλεί στη μνήμη του και καταγράφει όσες γνώσεις έχει συλλέξει στη μέχρι σήμερα ζωή του. Προσπαθεί να κατανοήσει, να απομυθοποιήσει και να συμπορευτεί με την πραγματικότητα.

Γίνεται εκτεταμένη παρουσίαση με απλό τρόπο της σύλληψης, της γέννησης, της ανάπτυξης και γενικά της λειτουργίας του ανθρωπίνου σώματος, καθώς και των θεωριών για τα αίτια του Καρκίνου και τη θεραπευτική αντιμετώπισή του από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα.

Παράλληλα με τα άνω δύο θέματα, της διαπίστωσης και της χειρουργικής –  θεραπευτικής αντιμετώπισης του Καρκίνου και του Θανάτου της Μάνας, το μυθιστόρημα διατρέχουν από την αρχή μέχρι το τέλος τα πανάρχαια, αλλά και αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την Κοσμογονία, την Θεογονία, την Ψυχογονία, την Ανθρωπογονία, τη γέννηση, το θάνατο, τη μετά θάνατον ζωή. Εκτίθενται οι βασικές Κοσμοαντιλήψεις, με κεντρικό άξονα (για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου) την αντίθεση μεταξύ της Ελληνικής Κοσμοθέασης και των Ιουδαιογενών αντιλήψεων. Αναφορά γίνεται επίσης στον τρόπο επικράτησης του Χριστιανισμού και των επιπτώσεων που είχε αυτή η επικράτηση στην Φιλοσοφία και την Επιστήμη.

Στο μυθιστόρημα παρεμβάλλονται αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα στα θέματα της υγείας, της πολιτικής, της οικονομίας, των αιτιών και των επιπτώσεων της κρίσης, του ρόλου και της στάσης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των διανοουμένων».

Αλέξανδρος Γεωργίου

info:

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΣΕΛΟΤΟΣ, Βατάτζη 55, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 6431108.
email: ekdoseis.ocelotos@gmail.com,  www.ocelotos.gr

Μοιράσου το άρθρο: