Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στην Ευρώπη η μαθητική επιχείρηση Saveat από το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού. Η ελληνική ομάδα κατάφερε να ξεχωρίσει στον κορυφαίο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement JA Europe Company of the Year Competition 2019 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Lille της Γαλλίας και να κερδίσει δύο πολύ σπουδαία βραβεία.

Η μαθήτρια της Β’ Λυκείου Αθηνά Λορεντζιάδη, ο μαθητής της Γ’ Λυκείου Στέλιος Μπουλιτσάκης-Λογοθέτης και η μαθήτρια της Α’ Λυκείου Ειρήνη Τάσση, «στελέχη» της Saveat, κατέκτησαν το βραβείο «Αριστείας στην Τεχνολογία – Excellence in IT Award» και ο Στέλιος το «Leadership Award – Βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας» μαζί με εννέα παιδιά από άλλες χώρες.

Η Saveat, που είχε κερδίσει στις 6 Μαΐου το 1ο Πανελλαδικό Βραβείο 2019 από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, έκλεψε τις εντυπώσεις στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό με την καινοτόμα πλατφόρμα www.saveat.gr που καταγράφει τα τρόφιμα των σούπερ μάρκετ και τα προσφέρει σε πολύ χαμηλές τιμές λίγο πριν λήξουν, με αποτέλεσμα να καταπολεμά αποτελεσματικά το μεγάλο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων και να εξοικονομεί χρήματα για τα νοικοκυριά αλλά και τα σούπερ μάρκετ.

Στο Μεγάλο Τελικό -που πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής– συμμετείχαν 40 ομάδες (200 μαθητές και μαθήτριες) και απονεμήθηκαν συνολικά εννέα βραβεία. Η διπλή βράβευση της Saveat είναι η τρίτη στη σειρά επιτυχία ελληνικής ομάδας φέτος σε διεθνή διαγωνισμό του Junior Achievement.

 Στη διάρκεια των εκδηλώσεων του διαγωνισμού γιορτάσθηκαν και τα 100 χρόνια του Junior Achievement Worldwide, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού, Asheesh Advani. O κ. Αντβάνι επισκέφθηκε το περίπτερο της Saveat και χαρακτήρισε την ιδέα και την υλοποίησή της από τα παιδιά «ευφυέστατη». Με τη βράβευσή τους τα παιδιά της Saveat απέδειξαν ότι η χώρα μας διαθέτει μια νέα γενιά με τεράστιες ικανότητες, ήθος και δημιουργική σκέψη που μπορεί να αναπτύξει ταχύτατα την καινοτομία, την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα.

To Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, ετοιμάζεται ήδη να υποδεχθεί τις νέες Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που θα δημιουργηθούν κατά τη νέα σχολική χρονιά στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών 15 έως 18 ετών. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου 2019 στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.senja.gr.

Μοιράσου το άρθρο: