Σύμβαση χρησιδανείου για τη δωρεάν παραχώρηση παλαιών διατηρητέων κτιρίων και μιας παλαιάς υψικαμίνου του ΟΑΕΔ για 99 χρόνια στον Δήμο Ελευσίνας, υπέγραψαν σήμερα, Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, η Διοίκηση του Οργανισμού με τη Δημοτική Αρχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΕΔ: «Η παραχώρηση γίνεται προκειμένου να αποκατασταθούν τα κτίρια και να διαμορφωθούν οι περιβάλλοντες χώροι τους, ώστε να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου το 2021, όταν η Ελευσίνα θα είναι η «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Συγκεκριμένα, το χρησιδάνειο αφορά στη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση για 99 χρόνια:
1) Ενός παλαιού διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου (πρώην Ελαιουργική) μετά του περιβάλλοντος χώρου, επί της παραλιακής οδού Κανελλοπούλου, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών ΕΛΕΥΣΙΝΑ IV,

2) 40 κατοικιών, δύο παλαιών διατηρητέων βιομηχανικών κτιρίων (πρώην ΙΡΙΣ) μετά του περιβάλλοντος χώρου τους καθώς και

3)μίας παλαιάς υψικαμίνου, που βρίσκεται στον υπό αποπεράτωση οικισμό εργατικών κατοικιών («ΕΛΕΥΣΙΝΑ V») 40 κατοικιών.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης με τον δήμο Ελευσίνας, ο Διοικητής ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης ανέφερε τα εξής: «Ως ΟΑΕΔ δηλώνουμε «παρών» στις ανάγκες που εκδηλώνονται τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, στον μεγάλο αγώνα για τη μείωση της ανεργίας αλλά και σε μια σειρά κοινωνικών ζητημάτων.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για την υπογραφή χρησιδανείου και το νέο διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, για τις συντονισμένες ενέργειες που έπραξε, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν όλα μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η Ελευσίνα και η Δυτική Αττική είναι περιοχές στις οποίες υπήρχε μεγάλη βιομηχανική ανάπτυξη. Προσβλέπουμε μέσα από συντονισμένες και από κοινού δράσεις και παροχές, όπως της ολοκλήρωσης των Εργατικών Κατοικιών, για την ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων που έχει η κοινωνία της πόλης μας».

Μοιράσου το άρθρο: