Η τρίτη φετινή παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, είναι το έργο του Τόμας Μπέρνχαρντ  «Ο Αδαής και ο Παράφρων», το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, από 12 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου.

The Ignoramus and the Madman by Giannos Perlegas photo © Karol Jarek (70)

Υπόθεση

Μια ντίβα της όπερας, η οποία θα τραγουδήσει στον Μαγικό Αυλό του Μότσαρτ για διακοσιοστή εικοστή δεύτερη φορά, εξαντλημένη από την πειθαρχία που έχει επιβάλει στον εαυτό της και από την επαναλαμβανόμενη έκθεση στο κριτικό μάτι του κοινού, ματαιώνει τις  εμφανίσεις της και αποσύρεται μαζί με τον τυφλό και αλκοολικό πατέρα της στην εξοχή. Εκείνος όμως, όντας φιλοχρήματος, έχει εναποθέσει όλη του τη ζωή στην καριέρα της. Ανάμεσά τους βρίσκεται ένας γιατρός, δόκτωρ Ιατροδικαστικής, παθιασμένος για την ανθρώπινη ανατομία, αλλά αδιάφορος για την ανθρώπινη ύπαρξη…

Τι αποτελέσματα έχει πάνω στον καλλιτέχνη η τελειομανία, η στείρα εξειδίκευση, η υπέρμετρη συγκέντρωση, ο αυτοπεριορισμός; Η τέχνη, η επιστήμη, η σχέση γονιού – παιδιού, αποδεικνύονται ανεπαρκείς και καταστροφικές για την πλήρωση των ανθρώπινων αναγκών.

Ο μεγάλος αυστριακός συγγραφέας Τόμας Μπέρνχαρντ επιστρατεύει ένα γκροτέσκο, χολερικό χιούμορ, υπογραμμίζοντας το υπαρξιακό άγχος των ηρώων του. Μια άγρια κωμωδία για την τραγωδία της τέχνης, της επιστήμης και της γονεϊκής χειραγώγησης.

The Ignoramus and the Madman by Giannos Perlegas photo © Karol Jarek (72)

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία: Γιάννος Περλέγκας

Σκηνικά – Κοστούμια: Λουκία Χουλιάρα

Κίνηση: Δήμητρα Ευθυμιοπούλου

Διανομή (με αλφαβητική σειρά):

Βασίλισσα της Νύχτας Ανθή Ευστρατιάδου

Κυρία Φάργκο / Σερβιτόρος Βίντερ Γιάννης Καπελέρης

Πατέρας Χρήστος Μαλάκης

Δόκτωρ Γιάννος Περλέγκας

Φωτογραφίες:  Kάρολ Τζάρεκ

The Ignoramus and the Madman by Giannos Perlegas photo © Karol Jarek (74)

 

info

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, Πανεπιστημίου 48, τηλ. 210.3305074, 210.7234567

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις  21:00

Κυριακή 18:00

Γενική είσοδος 10€

 

 

Μοιράσου το άρθρο: