2015-16 Ο Μπαμπάς Θέατρο Χόρν

Ο Σταμάτης Φασουλής μεταφράζει, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο έργο του Florian Zeller «Ο μπαμπάς», που παρουσιάζεται στο θέατρο Δημήτρης Χορν.

2015-16 Ο Μπαμπάς Θέατρο ΧόρνΗ ιστορία

Ο  Αντρέ ζει μόνος του σε ένα διαμέρισμα στο Παρίσι. Η κόρη του η Άννα, βλέποντάς τον να μεγαλώνει, ανησυχεί. Αποφασίζει να συγκατοικήσουν. Η Άννα, ο μπαμπάς της και ο σύντροφός της.

Εκεί αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα που άλλοτε προκαλούν αυθόρμητο γέλιο και άλλοτε συγκίνηση. Η συγκατοίκηση δεν είναι εύκολη. Εκτός από τα πρόσωπα, συγκρούεται το παρελθόν με το παρόν, αλλά και με το μέλλον.

Που θα ζήσει ο μπαμπάς που, ίσως πια να είναι ενοχλητικός ή περιττός, όσο κι αν δημιουργεί αισθήματα αγάπης;

Στο έργο δεν παρουσιάζεται η ζωή όπως είναι, αλλά μέσα από τα μάτια του μπαμπά. Όλη η παράσταση είναι ένα υποκειμενικό πλάνο του ήρωα. Γι’ αυτό, το ρόλο της κόρης και το ρόλο του συντρόφου της του Πιέρ, τον ερμηνεύουν 4 ηθοποιοί. Δύο που  που είναι τα πραγματικά πρόσωπα (Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Κάππας), αλλά και δύο που είναι εκείνα τα πρόσωπα που ο μπαμπάς βλέπει σαν Άννα και Πιέρ (Ελευθερία Μπενοβία, Κίμων Κουρής). Δεν είναι τυχαίο που ο Florian Zeller, ο συγγραφέας του έργου, το έχει χαρακτηρίσει ως μία φάρσα τραγική.

Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία σε Παρίσι και Λονδίνο και έχει τιμηθεί το 2014 με το βραβείο Molière στην κατηγορία του καλύτερου έργου, ενώ ο Robert Hirsch στον πρωταγωνιστικό ρόλο, τιμήθηκε την ίδια χρονιά με το βραβείο Molière στην κατηγορία καλύτερου ηθοποιού. Τα βραβεία Molières είναι τα πιο σημαντικά θεατρικά βραβεία στη Γαλλία.

Στην ελληνική μεταφορά του έργου τον μπαμπά υποδύεται ο Σταμάτης Φασουλής.

Πρωταγωνιστούν: Μαρίνα Ασλάνογλου, Κωνσταντίνος Κάππας, Ελευθερία Μπενοβία, Ματίνα Νικολάου και Κίμων Κουρής,

2015-16 Ο Μπαμπάς Θέατρο Χόρν

Συντελεστές

Μετάφραση-σκηνοθεσία : Σταμάτης Φασουλής

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

info

Θέατρο Δημήτρης Χορν (Αμερικής 10, Αθήνα)

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη & Κυριακή 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00, 21:00

Εισιτήρια: από 12 ευρώ

Πληρ.: 211 1000 365

Μοιράσου το άρθρο: