Το θεατρικό παραμύθι για ενήλικες «Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος» που υπογράφει ο Γιάννης Αγγελάκης, κάνει πρεμιέρα στο θέατρο ΠΚ, τη Δευτέρα 6 Μαϊου στις 21.15. Ο Γιάννης Αγγελάκης μας μιλάει για τη δουλειά αυτή.

-Γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο παραμύθι για ενήλικες;

-«Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι ένα πολύ αυτοβιογραφικό κείμενο. Μιλάει για πράγματα που μου αρέσουν αλλά και για όσα έχουν λείψει από τη ζωή μου».

-Ποιό μήνυμα θέλει να περάσει το θεατρικό;

-«Για μένα το μήνυμα του έργου είναι πως ότι και να κάνουν κάποιοι άνθρωποι, όσο και να προσπαθήσουν για να κάνουν μία σχέση, οι άλλοι θα τους αρνηθούν όπως και να έχει».

-Ποιά ήταν η μέχρι τώρα πορεία του θεατρικού;

-«Η παράσταση άρχισε να παίρνει «σάρκα και οστά» σε ένα σεμινάριο παραμυθιού με δάσκαλο τον Βασίλη Μαυρογεωργίου για να παρουσιαστεί πρώτη φορά, με 2 γυναίκες ηθοποιούς, μπροστά στο κοινό του Off Off Athens theater festival 2018 του θεάτρου Επί Κολωνώ και στη συνέχεια, με 2 άντρες ηθοποιούς, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στα πλαίσια του 2ου φεστιβάλ νέων δημιουργών «Ανοιχτές Πόρτες» τον Νοέμβριο του 2018″.

Ο Γιάννης Αγγελάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Σούρμενα. Έχει πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης της θεματικής ενότητας «Η σκηνοθεσία στο θέατρο» στα πλαίσια του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πιστοποιητικό επιμόρφωσης για το πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Πρακτικές Ασκήσεις Δημιουργικής Γραφής».

Τον Ιούνιο του 2015 και τον Ιούλιο του 2017 συμμετείχε στο σεμινάριο παραμυθιού με διδάσκοντα τον Βασίλη Μαυρογεωργίου στο Skrow theater. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συγγραφής θεατρικού έργου με διδάσκοντες τους Βασίλη Κατσικονούρη και Ειρήνη Κανακάκη, σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με τους Ελένη Σκότη στο θέατρο Επί Κολωνώ και Δημήτρη Ήμελλο στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις και σεμινάριο υποκριτικής με τον Δημήτρη Καταλειφό στο Θέατρο των Αλλαγών.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει στην παράσταση «Όταν λείπει η γάτα» των Σακελλαρίου – Γιαννακόπουλου σε διασκευή της Νινέτας Κασκαρέλη, σκηνοθεσία της Δήμητρας Δερμιτζάκη και παραγωγή της Ομάδας Θεάτρου 08 – Θεατροπαρέα 08 που ανέβηκε τον Μάρτιο του 2019 στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών για φιλανθρωπικό σκοπό. Μοναδικό ιδρυτικό και σταθερό μέλος της ομάδας ΑντιΤέχνη.

Info
ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ
Κασομούλη 30 & Ρένε Πυώ 2, Νέος Κόσμος
Τηλ: 210 9011677
Παραστάσεις: 6, 7, 13, 14, 20, 21, 27 & 28 Μαΐου 2019
Ώρα έναρξης: 21.15
Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές εισιτήριων: 10 ευρώ (γενική είσοδος) 8 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65), 5€ (ατέλειες, ανεργίας).

Σχετική είδηση: «Μέχρι να μας ενώσει ο θάνατος» στο θέατρο ΠΚ

Μοιράσου το άρθρο: