Ένα κλασικό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο Καθρέφτης της Ευρώπης», παρουσίασε χθες Τρίτη, η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Νατάσσας Αγγελοπούλου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Αίθουσα Βωμού), στο πλαίσιο των ανοιχτών δράσεων πολιτισμού στις πόλεις. Το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Χορωδία της ΕΡΤ περιελάμβανε έργα Ευρωπαίων και Ελλήνων συνθετών από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα (Μότσαρτ, Μέντελσον, Σούμπερτ, Ντβόρζακ, Έλγκαρ, Κωνσταντινίδη, Φωρέ), τα οποία αντικατοπτρίζουν το ενιαίο πρόσωπο του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Τη συναυλία, που παρουσίασε ο δρ. Μουσικολογίας Νίκος Ξανθούλης, συνδιοργανώθηκε με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή την παρουσίαση του νέου εκθέματος «Καθρέφτη της Ευρώπης» στο πλαίσιο της δράσης «Αθέατο Μουσείο».

Το συγκεκριμένο έκθεμα είναι ένα χάλκινο κάλυμμα κατόπτρου των αρχών του 4ου αι. π.Χ., με παράσταση της αρπαγής της Ευρώπης από το Δία, και η διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου δρ. Μαρία Λαγογιάννη ανέλυσε στους επισκέπτες τα μυστικά του μύθου της Ευρώπης και το αποτύπωμά του στην αρχαία ελληνική τέχνη.

Μοιράσου το άρθρο: