Ο Τζον Μάλκοβιτς θα πρωταγωνιστήσει στο νέο έργο που έγραψε ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας Ντέιβιντ Μάμετ εμπνεόμενος από τον σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν. Το έργο με τίτλο «Bitter Wheat», θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Λονδίνο από τις 7 Ιουνίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου, στο «Garrick Theatre» στο West End του Λονδίνου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Μάλκοβιτς χαρακτήρισε το έργο ως «μια μαύρη φάρσα για έναν μεγιστάνα του κινηματογράφου με πολύ κακή συμπεριφορά». Ο ηθοποιός δήλωσε επίσης ότι πολλοί ίσως δυσαρεστηθούν αλλά εκείνος βρίσκει το έργο εξαιρετικό».

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσε η κωμωδία να χρησιμοποιηθεί για να ανταποκριθεί στη σοβαρή φύση του σκανδάλου, το οποίο περιλαμβάνει καταγγελίες για βιασμό, παρενόχληση και σεξουαλική επίθεση, κατηγορίες που έχει αρνηθεί ο Γουάνστιν, ο Μάλκοβιτς δήλωσε: «Πολλά μεγάλα έργα μας προκαλούν το ερώτημα: τώρα να κλάψω ή να γελάσω; Νομίζω ότι υπάρχει αρκετό κωμικό υλικό στο σταυροδρόμι μεταξύ πόνου και φάρσας».

Ο Μάλκοβιτς, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Γουάινστιν στην ταινία Rounders, δήλωσε: «Λένε ότι όλοι στο Χόλιγουντ ήξεραν για την συμπεριφορά του παραγωγού. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα συζήτησης οποτεδήποτε αναφέρθηκε το όνομά του επί παρουσία μου».

Ο χαρακτήρας που ερμηνεύει ο Μάλκοβιτς δεν αντιπροσωπεύει τον Γουάινστιν. Το έργο μιλά για την κινηματογραφική βιομηχανία και για το πώς οι άνθρωποι που είναι σε υψηλές θέσεις, συμπεριφέρονται εδώ και πάνω από έναν αιώνα», συμπλήρωσε ο Αμερικανός ηθοποιός.

ΠΗΓΗ: TheGuardian

Μοιράσου το άρθρο: