Ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Μαρινέλλα ενώνουν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις τους και χαρίζουν στο κοινό τρεις μαγικές βραδιές, από την Τετάρτη 15 έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στο πλαίσιο της μουσικής παράστασης του Φεστιβάλ Αθηνών, υπό τους ήχους της Σονάτας του σεληνόφωτος.

Αντλώντας την έμπνευσή του από τον σκηνικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου, ο καταξιωμένος συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος παρουσιάζει αυτό το βαθύτατα λυρικό έργο, εμβληματικό της πρόθεσης του ποιητή να “ξανακάνει την ποίηση να βλέπεται και να ακούγεται”, όπως ο ίδιος έλεγε.

Ιδανική Γυναίκα με τα Μαύρα η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρινέλλα. Τη σκηνοθετική επιμέλεια σε αυτό το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό γεγονός έχει αναλάβει ο Γιώργος Νανούρης.

Η Σονάτα του σεληνόφωτος, από τα πιο αγαπημένα και γνωστά κείμενα του Ρίτσου, είναι ένας σκηνικός μονόλογος, μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα, μέσα από ροή παραστάσεων και συμβόλων.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα, ντυμένη στα μαύρα, μιλάει σ’ έναν νέο. Δεν έχουν ανάψει φως. Απ’ τα δυο παράθυρα μπαίνει ένα αμείλικτο φεγγαρόφωτο. Η Γυναίκα με τα Μαύρα μιλάει στον νέο:

Άφησέ με να ’ρθω μαζί σου. Τι φεγγάρι απόψε!
Είναι καλό το φεγγάρι, δε θα φαίνεται
που ασπρίσαν τα μαλλιά μου. Το φεγγάρι
θα κάνει πάλι χρυσά τα μαλλιά μου. Δε θα καταλάβεις. Άφησέ με να’ρθω μαζί σου.

Info
Πειραιώς 260, Κτίριο Δ
15-17 Ιουλίου 2015,  ώρα 21:00

Μοιράσου το άρθρο: