Πλήρως προσαρμοσμένη στις επιταγές των ημερών είναι η φετινή διοργάνωση του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum), που πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με διαδικτυακές συζητήσεις για τη νέα μας πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την επέλαση του κορονοϊού.

Ο κύκλος των δράσεων άνοιξε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020, με τη διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ της αναπληρώτριας καθηγήτριας Νεοελληνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Κατερίνας Γαρδίκα και της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βίκυς Φλέσσα, σχετικά με το κατά πόσο μπορεί μια επιδημία να αλλάξει την πορεία της Ιστορίας μιας χώρας, αλλά και όλου του κόσμου.

Την Πέμπτη 9 Απριλίου στις 16:00 ώρα Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη δημόσια συζήτηση, πάνω στο μείζον θέμα της γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ Βορρά και Νότου της Ε.Ε. στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κρίσης του κορονοϊού.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του Ολλανδικού Συμβουλίου Ασφαλείας Jeroen Dijsselbloem, ο κάτοχος της έδρας Tommaso Padoa-Schioppa του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας Jean Pisani-Ferry και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, υπό τον συντονισμό της υποδιευθύντριας του Ινστιτούτου Bruegel Μαρίας Δεμερτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τη συζήτηση μετά από δωρεάν εγγραφή στο https://www.crowdcast.io/e/defoe2/register 

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συνεργάζεται στενά με την κοινωνία των πολιτών, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και το κοινό. Έχει στενή επαφή με επιχειρηματικούς, πολιτικούς, ακαδημαϊκούς και άλλους κορυφαίους εμπειρογνώμονες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες προκλήσεις, να επηρεάσει τις εθνικές και περιφερειακές ατζέντες και να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες αναπτυξιακές πολιτικές για την Ελλάδα, την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μοιράσου το άρθρο: