Μέσα στην πρωτόγνωρη συγκυρία των ημερών, το Junior Achievement Greece καινοτομεί και πάλι, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά online τους Πανελλαδικούς Τελικούς Διαγωνισμούς της «Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2020» και του Φοιτητικού Διαγωνισμού «JA Start Up 2020». 

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του και ο Πανευρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός του JA Europe «JA Europe Enterprise Challenge 2020» που ήταν προγραμματισμένος να φιλοξενηθεί στην Αθήνα στις 24-27 Ιουνίου σε συνεργασία με το JA Greece.

Ο οργανισμός θα αξιοποιήσει σύγχρονα online εργαλεία και θα διατηρήσει στο ακέραιο τις διαδικασίες αξιολόγησης των ομάδων, τον παλμό, τη θετική ενέργεια και την αγωνία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως κάθε χρόνο – μόνο που αυτή τη φορά οι διαγωνιζόμενοι, οι κριτές και οι προσκεκλημένοι θα είναι σε απευθείας σύνδεση από τα σπίτια τους και η απονομή των βραβείων θα είναι εικονική. Οι «e-διαγωνισμοί» θα μεταδίδονται ζωντανά και θα προσελκύσουν κοινό από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, ομογενείς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και μέλη του JA σε όλες τις ηπείρους που είναι σπίτι και αντιμετωπίζουν, μαζί με την Ελλάδα, την παγκόσμια κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η «πρεμιέρα» των online διαγωνισμών θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 με τον Τελικό του 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020». Την τελετή των βραβεύσεων, που θα διαθέτει μετάφραση στα αγγλικά, θα παρακολουθήσουν από τα σπίτια τους στελέχη επιχειρήσεων και μαθητές από όλο τον κόσμο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα απονείμει  εικονικά το πρώτο βραβείο σε σύνδεση με το γραφείο της στο Προεδρικό Μέγαρο. Η Υπουργός και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη θα απονείμουν το 2ο και 3ο Βραβείο, αντιστοίχως.

Οι διαγωνισμοί θα μεταδοθούν απ’ ευθείας σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (HD) μέσα από τον ιστότοπο http://lms.jagreece.org/events/eikoniki-epixeirisi/, καθώς  και από τους λογαριασμούς από του οργανισμού στα social media (Facebook, Instagram, LinkedIn και ΥouΤube).

Το πρόγραμμα μεταδόσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

15ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός «Kαλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020».

09:00–13:30 – Παρουσιάσεις των 10 διαγωνιζόμενων ομάδων και συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή.

15:00-16:30 –  Τελετή Απονομής Βραβείων – Η νικήτρια ομάδα του 1ου Βραβείου εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που συνδιοργανώνεται με το Junior Achievement Πορτογαλίας και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

6ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός «Φοιτητικός Διαγωνισμός JA StartUp 2020».

09:00–13:30 – Παρουσιάσεις των 10 διαγωνιζόμενων ομάδων και συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή.

15:00-16:30 –  Τελετή Απονομής Βραβείων– Η νικήτρια ομάδα του 1ου Βραβείου εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που συνδιοργανώνεται με το Junior Achievement Eλλάδας.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

17ος Πανευρωπαϊκός Τελικός Διαγωνισμός «JA Europe Enterprise Challenge 2020».

Τελετή Απονομής Βραβείων- Η νικήτρια ομάδα του 1ου Βραβείου θα είναι η «Καλύτερη Φοιτητική Επιχείρηση της Ευρώπης 2020».

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» έχουν καταθέσει επιχειρηματικά πλάνα 100 μαθητικές «επιχειρήσεις» από Γενικά Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Ελλάδα, Μουσικά, ΕΠΑ.Λ., Εσπερινά και Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Τα business plans αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή του JA Greece και οι 10 καλύτερες που θα προκριθούν για να διαγωνισθούν στο μεγάλο τελικό θα ανακοινωθούν στις 8 Απριλίου. Συνολικά φέτος, το JA Greece, μέσω του μαθητικού βιωματικού διαγωνισμού, εκπαίδευσε στην επιχειρηματικότητα πάνω από 3.500 εφήβους στην Ελλάδα.  Στην Ευρώπη συμμετείχαν στο διαγωνισμό πάνω από 30.000 έφηβοι τη σχολική χρονιά 2019-2020 και παγκοσμίως περισσότερα από 3 εκατομμύρια.

Στον Φοιτητικό Διαγωνισμό «JA StartUp 2020» συμμετέχουν 500 φοιτητές και φοιτήτριες από 20 Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. Πανευρωπαϊκά συμμετέχουν 15.000 φοιτητές από 300 Πανεπιστήμια σε 20 Ευρωπαϊκές χώρες. Ο 6ος Πανελλαδικός Διαγωνισμός «JA Start Up 2020» θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «JA Europe Enterprise Challenge 2020» που συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά με το JA Greece.

Η ΕΡΤ είναι Χορηγός Επικοινωνίας όλων των  διαγωνισμών.

Μοιράσου το άρθρο: