Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος προκηρύσσει τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου για Ταινία Μικρού και Μεγάλου Μήκους.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για οιονδήποτε συγγραφέα ανεξαρτήτως ηλικίας και οι υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής με την κατάθεση είτε πρωτότυπου έργου, είτε διασκευασμένου ελληνικού λογοτεχνικού κειμένου.

Τα υποβληθέντα έργα θα εξετασθούν από τριμελείς επιτροπές, οι οποίες θα απαρτίζονται από μέλη της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Το 1ο Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος και θα λάβει μετάλλιο. Οι δεύτεροι και τρίτοι νικητές θα λάβουν μετάλλιο και συμβολικό έπαθλο, ενώ οι έπαινοι θα λάβουν τιμητική διάκριση. Οι πρώτοι νικητές θα υποστηριχθούν από εταιρίες παραγωγής ώστε να καταθέσουν τα σενάριά τους προς διερεύνηση παραγωγής ή συμπαραγωγής με θεσμικούς φορείς.

Παράλληλα, στο πλαίσιο στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου, η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, προκηρύσσουν τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου, με ελεύθερη θεματολογία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού:

1. Πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 90 σελίδες

2. Πρωτότυπου θεατρικού έργου, με κείμενα έως 30 σελίδες

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή και για τους δύο διαγωνισμούς έως την 30η Σεπτεμβρίου 2020, κατοχυρώνοντας το έργο τους σε διαδικτυακή φόρμα της ΕΣΕ, στη διεύθυνση http://bit.ly/2ZMPalk

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο του 2020 κατά την Τελετή Απονομής των Βραβείων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μοιράσου το άρθρο: